DOLAR 32,3043 % -0.11
EURO 34,8545 % 0.09
STERLIN 40,6688 % 0.15
FRANG 35,6975 % -0.14
ALTIN 2.413,71 % 0,84
BITCOIN 63.532,17 -1.354

CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN!

Yayınlanma Tarihi : Google News
CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN!
0

CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN!

 
YÖRÜK Milletini sever; mensubiyetinden dolayı gurur duyar. Ne mutlu TÜRKÜM diyene sözünü amentüsü kabul eder. 5 bin senelik bir TÖREYE sahip olduğu için gurur duyar.
YÖRÜK Devletini sever; binlerce senedir devletsiz kalmamış olması ile övünür. Askerlik eder devleti için, can verir, sakat kalır yüksünmez, “İlsiz (Devletsiz) millet, yurtsuz il (devlet) olmaz!” der. Devlete sadakatı ONUR kabul eder.
YÖRÜK Vatanını sever; kan dökmüştür onu için, kayalık da olsa, bozkır da olsa, ıssız yol geçmez dağ başı da olsa “Vatan toprağı kutsaldır, kaderine terk edilemez!” der. Can vermiştir, kan dökmüştür, çorak toprakları kanı ile sulamış, VATAN etmiştir!
YÖRÜK Ordusunu sever; ordunun “Ordumuz, Türk birliğinin, Türk kudret ve kabiliyetinin, Türk vatanseverliğinin çelikleşmiş bir ifadesi” olduğunu bilir ve Türklerin ordusu olan bir millet değil, milleti olan bir ordu olduğunun farkındadır!
YÖRÜK elini, obasını sever; el olmadan, oba olmadan birlik ve beraberlik olmadan yaşanmayacağını, yalnızlığın bir ulu yaradana mahsus olduğunu bilir. “Tek taştan duvar olmaz!” diyerek birlik olmak gerektiğini daim söyler. Benlik davasının sonunun felaket, BİZ olmanın ise selamet olduğunu bilir!
YÖRÜK doğayı sever; var olan hiç bir şeyin boşuna olmadığını bilir. Hayvanları sever, nebatatı sever, gökleri sever, ulu dorukları, zümrüt ovaları sever. Her şeyin bir nedenden dolayı yaratılmış olduğunu, har vurup harman savurmadan, hovarda misali harcamadan korumak ve kollamak gerektiğini bilir. Doğanın atalarının mirası değil, çocuklarının emaneti olduğunu bilir.
YÖRÜK insanı sever; yaratılanın yaratandan ötürü sevilmesi gerektiğini, herkesin hak ettiği şekilde sevilmesini ve saygı duyulması gerektiğini, insana dilinden, dininden, renginden, milliyetinden evvel insan olarak sahip çıkılması gerektiğini bilir.
YÖRÜK büyüğünü sayar, küçüğünü sever, herkesin herkes üzerinde hakkı olduğunu bilir, hakkı hak üzre görür ve gözetir! Haddini bilmenin erdem, saygının gereklilik olduğunun bilincindedir. Kendisi başkasına nasıl davranıyorsa, aynını karşıdan bekler!
YÖRÜK Allaha ibadet eder, devlete itaat eder, emre uyar lakin hiç bir kimseye BİAT ETMEZ!
YÖRÜK her şey olur; öğretmen, asker, polis, hakim, savcı, doktor, ebe, hemşire, veteriner, müsteşar, vali, kaymakam, milletvekili, bakan, başbakan, cumhurbaşkanı…
YÖRÜK her şey olur, ondan her şey çıkar; lakin vatan haini çıkmaz!
CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN!
 

YORUM YAP