DOLAR 32,5374 % 0.32
EURO 34,8215 % 0.62
STERLIN 40,8386 % 0.62
FRANG 35,5509 % 0.76
ALTIN 2.420,14 % 1,68
BITCOIN 57.298,02 -4.408

Dünya Melek Yatırım Forumu Dünya Kongresi ve Akdeniz Kongresi başladı 

Yayınlanma Tarihi : Google News
Dünya Melek Yatırım Forumu Dünya Kongresi ve Akdeniz Kongresi başladı 
0
Bu yıl ilk kez Antalya’da gerçekleşecek olan ‘Dünya Melek Yatırım Forumu Dünya Kongresi ve Akdeniz Kongresi WBAF 2022’ kongresinin küresel açılış töreni Nirvana Cosmopolitan otelde gerçekleştirildi. Antalya Organize Sanayi Bölgesi Teknopark’ın öncülüğünde Antalya’da ilk defa 25-26 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan foruma Vali Ersin Yazıcı’nın yanı sıra Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Bahar, üst düzey yabancı devlet yöneticileri, bürokratlar, iş insanları, girişimciler ve yatırımcılar katıldı. Törende WBAF 2022 kapsamında melek yatırımcılar stantlar kurarak, iş fikirlerini paylaştı.
Formda konuşan Vali Yazıcı, “Dünya Mavi Melek Yatırım Forumu için hepiniz ülkemizin turizm başkenti olan Antalya’mıza hoş geldiniz. Öncelikle böylesine büyük ve önemli bir organizasyonun yapımında emeği geçen herkese teşekkür ederek sözlerime başlamak istiyorum. Hepinizin bildiği gibi Antalya’mız önemli bir dünya şehri ve böylesine önemli organizasyonlara ev sahipliği yapabilecek imkân ve kapasiteye sahip bir şehir. Şehrimiz her yönüyle örnek bir şehir. Burası dünyanın en nadide şehirlerinden bir tanesi. Bizler de bu nadide şehirde melek yatırımcıları bir araya getirdik. Şehrimiz turizmin başkenti olarak yaklaşık 700 bine yakın yatak kapasitesi ve 20 milyonun üstünde yabancı misafir ağırlayabilecek kapasitesiyle Akdeniz’in en önemli turizm merkezlerinden biri. Her yıl şehrimizi milyonlarca yerli ve yabancı misafir ziyaret ediyor. 1 Ocak 2022’den bugüne kadar şehrimizi hava yoluyla ziyaret eden turist sayımız 12 milyon 300 bini geçti. Bu sadece havalimanından gelen yabancı turist sayımız. Yılı inşallah 13 milyon civarı misafir ile tamamlamayı hedefliyoruz. Burası gerçekten az önceki konuşmasında Baybars Bey’in de ifade ettiği gibi deniziyle, kumuyla, güneşiyle, tarihi ve kültürüyle dünyanın en nadide şehirlerinden biri. Bu nadide şehrimiz için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
Vali Yazıcı turizmde en kaliteli hizmeti Antalya sunmaktadır  “Antalya’mız her şeyiyle mükemmel bir şehir. Antalya ne kadar turizm ile ön plana çıksa da önemli bir tarım üssü. Türkiye’nin örtü altı tarımının yüzde 68’i bu şehirden üretiliyor. Turizmden tarıma, ticaretten sanayiye şehir olarak başarılı işlere imza atıyoruz. Bu başarılı işleri ortaya çıkarırken dünya standartlarında en kaliteli hizmetle yapıyoruz. Özellikle turizm noktasında sunduğumuz hizmette dünyada bir numarayız diyebilirim. Turizm de en kaliteli hizmeti Antalya olarak biz sunuyoruz. Melek yatırımcıların Antalya’mıza olan ilgisini zaten biliyorduk. Ama ben inanıyorum ki bu forumla Akdeniz’in incisi ve yükselen değeri Antalya’mıza melek yatırımcıların ilgisi daha da artacak ve güzel işler ortaya çıkacak. Bu önemli organizasyonda dünya şehri Antalya’mızı seçtiğiniz için tekrar sizlere teşekkür ediyor, formun ülkemize ve Antalya’mıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Kongrede Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki Moon’un video mesajı yayımlandı. Ban Ki Moon ” açlık ve ekonomide eşit şartların oluşturulması konusu üzerinde durduğu mesajında ” biz açlıkla yıllarca uğraştık. Her girişimci için eşit şartlar oluşturulmalı bunun için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz dedi .
Konuşmaların ardından  Ekonomik Kalkınma ve Küresel Ortaklık Anlaşmaları imza törenleri gerçekleştirildi.  Tayland Ulusal Bilim ve Teknoloji Geliştirme Ajansı (NSTDA) İstanbul Sanayi Odası, İl Ekonomik Kalkınma, Turizm ve Çevre İşleri Bakanlığı Güney Afrika KwaZulu-Natal tarafından sunum gerçekleştirildi. Nelson Mandela Vakfı Diyalog Toplantısı moderatörlerin ardacılığı ile ‘’Başka Bir Açıdan Göçmenler’ konulu sunum  gerçekleştirildi.  Sunum sonunda söz alan ilk Suriyeli uzaya giden astronot Muhammed Ahmed Faris ben uzaya çıktım oradan dünyayı gördüm. Aslında dünya tek ülke. Düşünün bir evin bir odasına bomba düşse bütün ev sarsılır. Savaşa hayır diyerek konuşmasını bitirdi.
İkinci oturumda Amerika ve Karayipler Melek Yatırım Ticaret Birliği’nin Açılış Töreni (LACBAN) H.E. Martha Delgado, Dışişleri Bakan Yardımcısı davetli konuşmacıların katılımı ile yapıldı. Ardından Bakanlar yuvarlak masa toplantısı gerçekleştirildi. Program Baybars Altuntaş’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilirken,  H.E. Majlinda Dhuka, Avrupa Entegrasyon Bakanı, Arnavutluk
H.E. Siboniso  Duma, Ekonomik Kalkınma İl Bakanı, Turizm ve Çevre İşleri KwaZulu-Natal, Güney Afrika H.E. Noomane  Fehri, Dijital Ekonomi Eski Bakanı, Tunus H.E. Fabio  Righi, Sanayi, El Sanatları v Ticaret Bakanı, San Marino  konuşmacı olarak katıldı. Söz alan konuşmacılar  pandemi sonrası dünya ekonomisi nasıl canlanır? Kadınlar daha fazla nasıl çalışma hayatına dahil edilir? Bilişim ve teknolojinin ekonomiye katkıları üzerinde durdular.
Dünya Melek Yatırım Forumu Başkanı Baybars Altuntaş da kongrenin ana konusu olarak pandemi  sonrası dünya ekonomisini düzeltmek için girişimcilere destek vererek dünya ekonomisinin tekrar canlanabileceğini  söyledi.
Konuşmasında Güney Afrika ya yaptığı ziyaretten bahsederek. Gelecek sene Dünya Melek Yatırım Forumu zirvesine ev sahipliği yapacağını belirten Altuntaş,  “Kongrede 92 ülkeden 500 melek yatırımcıya ev sahipliği yapıyoruz. Melek yatırımcıların dünyadaki toplam yatırım kapasitesi 500 milyar doları geçti.” dedi.
Altuntaş, pandemi sürecinin dünya ekonomisini çok değiştirdiğini buna rağmen yapılan desteklerin tüm hızıyla devam ettiğini söyledi. Mesela artık küçük Kobilerin bile  dijital ekonomiye yöneldiğini  belirterek, bugün imzalanan protokoller ile bu alanda  çalışmaların daha hızlanacağından bahsetti.
Kalp Gazetesi: Fikriye Yıldızhan

YORUM YAP