DOLAR 32,5889 % 0.32
EURO 34,8302 % 0.22
STERLIN 40,4964 % -0.29
FRANG 35,8330 % 0.62
ALTIN 2.515,07 % 1,23
BITCOIN 2.114.911 1.772

HİÇBİR ŞEY ANLAMADIM-ŞİNASİ TÜRMÜŞ

Yayınlanma Tarihi : Google News
HİÇBİR ŞEY ANLAMADIM-ŞİNASİ TÜRMÜŞ
0

Felsefenin dünyanın en eski bilim olduğunu düşünüyorum. Çünkü insan düşünmeye başlamadan ne ateşi ne de tekerleği icat edemezdi. Her şey düşünmekle başladı denilse yeridir. Tabii ki primattan henüz evrilmiş ya da primatken düşünmeye başladığı zamanki düşünceleriyle günümüz düşünceleri arasında milyon fark var. Atalarımız, basit korkular ve idame ettirilecek hayat için, avcı toplayıcılık konularında düşünürken günümüz insanı tam bir varoluş ve anlam kargaşası içinde yaşıyor.

Hiçbir Şey Anlamadım adlı kitap işte tam da günümüz insanını kitap haline getiriyor diyebilirim. Yaşadığımız hayatın felsefesini, kitabın yazarı Şinasi Türmüş çok iyi bir şekilde anlatıyor. Hiçbir şey anlamadım, derin bir kitap olarak çokça toplum eleştirisi de yapıyor. Okurken tıpkı kitabın adı gibi hiçbir şey anlamadığınız izlenimi bıraksa da kitap sizi bırakmıyor. En azından beni bırakmadı ve düşünüp kitabı daha iyi anlamamı sağladı.

Şunu da söylemek istiyorum ki kitap herkese hitap eden bir kitap değil. Kitabın yazarı Şinasi Türmüş, tüm düşüncelerini ve duygularını kitabına son derece iyi bir şekilde dökerken entellektüelliğini ortaya koymuş. Kendisiyle Halley Dergisi adlı edebiyat dergisinde yaptığım söyleşide bunu bizzat deneyimleme şansım oldu.

Velespit yayınlarından çıkan ve değeri kitabı bitirdikten günler belki de haftalar sonra anlaşılan bu felsefik romana; kitabın akıcılığı+karakterin etkisi ve olay örgüsü bakımından değerlendirdiğimde 3 üzerinden 2.3 veriyorum.

Yazarın yeni bir kitap hazırlığında olduğunu biliyorum ve heyecanla beklediğimi belirtmek istiyorum.

   Hüseyin İlker DUMAN

YORUM YAP