DOLAR 32,2282 % -0.21
EURO 35,0941 % 0.16
STERLIN 40,9364 % 0.4
FRANG 35,6390 % 0.1
ALTIN 2.469,16 % 0,93
BITCOIN 64.912,82 5.606

HOCALI KATLİAMINI UNUTMADIK UNUTMAYACAĞIZ

Yayınlanma Tarihi : Google News
HOCALI KATLİAMINI UNUTMADIK UNUTMAYACAĞIZ
0
HOCALI KATLİAMINI UNUTMADIK UNUTMAYACAĞIZ 🇹🇷🇦🇿
 
26 Şubat 1992’de Azerbaycan’ın Hocalı kasabasında yaşayan 613 Azerbaycan Türk’ü Ermeni Devleti tarafından çocuk, kadın, yaşlı demeden vahşice katledildi ve soykırıma tabi tutuldu.
HOCALI KATLİAMINI UNUTMADIK UNUTMAYACAĞIZ
Azerbaycan’ lı kardeşlerimizin bu vahşi ve hazin acılarını en derin duygularla paylaşıyoruz…
Katliamda şehit olan Azerbaycan’ lı kardeşlerimizin ruhları şad mekanları cennet olsun.
 
Bu katliamı ve soykırımı unutmayacağız unutturmayacağız!
TÜRK ‘ün KANAYAN Yarısından sadece biri; HOCALI Katliamı.
Karabağ Savaşı sırasında 26 Şubat 1992 tarihinde Azerbaycan Cumhuriyeti’nin Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında yaşanan ve Azerbaycan’ lı sivillerin Ermenistan’a bağlı kuvvetler tarafından toplu şekilde katliam edilmesini, dünya durdukça, TÜRK MİLLETİ UNUTMAYACAKTIR.
Sözde kırmızı bülten ile aranıyor…..içimizde ki ermeni sevenlerine duyurulur. ….bumu insanlık…???
Tarih 25 Şubat 1992…
Yer: Hocalı…
Ermeni Dr.Zori Balayan,
Aklına kendince dahiyane bir fikirmiş…..
Canlı bir çocuğun, derisi yüzüldükten sonra kaç dakika yaşayacağını hesaplamak için kolları sıvadı.
Küçük çocuğun çığlıklarına aldırmadan kafası dahil bütün derisini yüzdü.
Sonra karşısına geçip saat tutmaya başladı.
Türk Çocuğun kan kaybından ölümü, 7 dakika sonra gerçekleşti…..kitabın da yer verik….
 
TÜRK!
Türk milleti var olacağı bu alemde hakkın ve adaletin mihandarlığını yapmış, Aziz Milletim soykırım yapmakla suçlanırken, kendi bünyesinde SOYKIRIMLAR yaşamıştır.
 
Hak ve adaletin olmadığı yerde adalet aramak zor olsa da, TÜRK Milleti her zaman Adaleti savunmuş bu yolda bütün aleme örnek teşkil etmiştir.
Hâlâ Yüce TÜRK Milletini yok etmeye çalışmaktalar.
 
Türk Dünyasının cesur, yiğit, bilgili Asenası, Azerbaycan Milli Meclisi Kültür Komisyonu Başkanı Milletvekili Ganire Paşayeva !
Can, kan kardeşim ruhun şad olsun !
 
Ganire Paşayeva (24 Mart 1975, Tovuz – 28 Eylül 2023, Bakü), Azerbaycan Millî Meclisi’nin 3, 4, 5 ve 6. dönem milletvekili olan, Azerbaycan hukukçusu, hekim, gazeteci, yazar ve siyasetçiydi….

Azerbaycan Milletvekili Prof. Dr. Ganire Paşeyeva, farklı üniversiteler de,  Üniversite Öğrenci Konseyince düzenlenen “Hocalı Soykırımı Kafkaslarda Müslüman Türk Soykırımı ve Sürgünler” konulu konferanslar da öğrencilerle bir araya gelirdi…

 Azerbaycan Milletvekili Prof. Dr. Ganire Paşeyeva şehitlerimizi ve gazilerimizi anarak sözlerine başladı. Bir devletin, vatanın geleceğinin üniversiteler olduğunu vurgulayan Paşeyeva, “Üniversitelerimiz aydınların yetişme yeridir. Bana gelen bütün üniversitedeki etkinliklere ne kadar meşgul olsam da katılırım.” diye konuşurdu…

Tarihte nice elim olaylar ile karşılaşarak bugünlere gelindiğini belirten Paşeyeva, Sovyet Rusya döneminde okul derslerinde Türk tarihi bir yana Azerbaycan tarihinin dahi okutulmasının yasak olduğunu kaydederek, “Bizleri diğer Türk devletlerinden ayırmak istiyorlar. Türkiye ile Azerbaycan kara bağlantısı sağlanmaması için Ermenistan’ı ortaya çıkardılar.” dedi.

Soykırım günlerinde ayağı yalın, üzerinde tek parça kıyafeti zor bulan, mezarsız çocukların olduğunu ve katliamlarda canlarını veren, bedelini ödeyenlerin İstanbul’un kilidinin açılmaması için canlarından geçtiklerini belirten Paşeyeva, “Vatan bilinci çok önemli, bizim gençlerimiz tablonun arkasını görecekler. Balkan Türkleri, Kırım Türkleri, Bayırbucak Türkmenleri ve Doğu Türkistan gibi bir devlete sahip olmayan soydaşlarımız ile inşallah bir gün bir olarak büyük Türk ittifakını sağlayacağız.” diyerek sözlerini noktaladı….

Ömrünü Yüce Türk milletine, Türk Birliğine adayan asil ve yiğit kadın Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva’nın uçmağa vardığını ve bizleri çok çok derinden üzdü.
Unutursak gök girsin kızıl çıksın…
 
Gelecekte yaşanması muhtemel Soykırımların ve katliamların önüne geçebilmek için; Tarihimizi çok iyi okumalıyız, öğrenmeliyiz.
Arkadan gelen çocuklarımıza, gençlerimize, çok iyi anlatmalıyız.
Geçmişini bilmeyen, geleceğini de bilemez. Geçmişini iyi bil ki, geleceğe sağlam basasın.
ALLAH! TÜRK ‘ü,TÜRK dünyasını korusun.

YORUM YAP