DOLAR 32,2742 % -0.01
EURO 35,0979 % 0.02
STERLIN 40,9127 % -0.05
FRANG 35,5756 % -0.15
ALTIN 2.476,97 % 0,44
BITCOIN 66.136,80 0.176

İKİ DİLDE EĞİTİM MÜMKÜN VE DE BAŞARILARI KANITLANMIŞTIR …

Yayınlanma Tarihi : Google News
İKİ DİLDE EĞİTİM MÜMKÜN VE DE BAŞARILARI KANITLANMIŞTIR …
0

İKİ DİLDE EĞİTİM MÜMKÜN VE DE BAŞARILARI KANITLANMIŞTIR …

 
TÜRGEM derneği;
2 Aralık 2023 – Cumartesi günü, 
Mengstr. 41, 23552 Lübeck adresinde;
“İKİ DİLDE EĞİTİM”
konulu bir konferans gerçekleştirdi.
 
Konferansımız saat tam 14:00 de başlayıp, saat 17:00 ye kadar aralıksız devam etmiştir.
 
Konferansımıza, biz Yönetim Kurulu görevlilerimizin; TÜRGEM Yönetim Kurulu 2. Başkanı tıp hekimi İsabel Baysal ile 1. Başkan eğitimci Remzi Uysal’ın dışınında, konularında uzman 5 konuşmacı daha katılmıştır.
 
Konferansımızın amacı, “İki Dilde Eğitim” konusunda bir rapor hazırlamak ve bu raporu eğitim alanında görev yapan kurumlarla paylaşmak, rapor ile ilgili görüşmeler yapıp ve gerekirse kamuoyunda da üzerinde tartışmak. 
 
Federal Almanya’nın eski 11 eyaletinin 10 eyaletinin yabancı öğrencilerin anadilde eğitimlerine, tam veya kısmen destek vermelerine rağmen, sadece ve sadece içinde yaşadığımız Schleswig-Holstein (S-H) eyaleti, destek vermemektedir. 
 
Bu konferansımıza S-H eyaletimizin Eğitim Bakanlığını da özellikle davet ettik.
 
 
Katılamayacağını bildiren sayın Bakan’a yanıt verip, kendilerine konferansın içeriği ile bilgi verecek bir görevliyi görevlendirebileceklerini yazılı rica etmiş olmamıza rağmen, yanıt alamadık.
 
Bu konuyu konferansta dile getirdiğimizde, Eyalet Eğitim  Bakanlığı’nın konferansa katılmak istememiş olması, değişik yorumlara da neden oldu.
 
Konferansımız, konuda uzman bir Alman konuşmacının da katılmış olmasından, Almanca yapılmıştır.
 
Bu konferansımız, ‘sadece TÜRGEM üyeleri ile öğretmenlerimize açık olmuştur. 
 
Konferansımıza konuşmacı olarak, dalında Uzman Eğitimci, Dil ve Sosyal Bilimciler dışında, Hamburg Başkonsolosluğu Eğitim Ateşeliği de katılmıştır.
 
Dışarıdan davet edilen konuşmacılarımız:
> Doz. Dr. Reyhan Kuyumcu, Kiel Üniversitesi,
> Lütfi Dede, Hamburg Eğitim Ataşesi,
> Dr. med. Ali Sak, NRW Veliler Birliği Başkanı,
> Matthias Vogelsang-Isecke, E. Okul Müdürü,
> Dr. D. Mehmet Şekeroğlu, Sosyalbilimci. 
 
Konferansa Hamburg Başkonsolos Yardımcısı Mehmet Macit’te izleyici olarak katılmıştır.
 
Konuşmacıların dikkatlerinin dağılmaması için, konferansın başlangıcı ile bitişi arasında, salona giriş ve çıkmışlar yapılmamıştır. 
 
Saat 13:00 de, çoğunluğu uzaktan gelen konuklara ve katılımcılara öğle yemeği olarak salonda su böreği, salata, çacık ve tatlı ikram edilmiştir.
 
Saat 14:00 de başlayan konferansımız aralıksız saat 17:00 ye kadar devam etmiştir.
 
Doç. Dr. Reyhan Kuyumcu, Dr. Ali Sak ve Dr. Mehmet Şekeroğlu bilimsel çalışmaları ile yaptıkları sunuma, deneyimli eğitimci Matthias Vogelsang-Isecke ile Eğitim Ataşesi Lütfi Dede’nin pratik mesleki deneyimleri ve de başarıları üzerindeki örneklemeleri, konferansa büyük bir zenginlik kazandırmıştır. 
 
 Bebeklerin anne karnında iken, anadillerini algılamaya başladıkları, bilimsel olarak da kanıtlanmıştır. 
 
Saat 17:00 de konferans salonunda, konuşmacılarımıza, üyelerimiz ile katılımcılara akşam yemeği ikram edilmiş olup, akşam yemeğimizi de birlikte yedik.
 
İKİ DİLDE EĞİTİM’in 3 saat süre ile konuşulup, tartışılıp mümkün olduğunun bilimsel verilerle kanıtlanıp, desteklenmiş olması, eğitim alanında çocuklarımızın “İki Dilde Eğitim’den”yararlanacakları şekilde uygulanması için, Eyalet Eğitim Bakanlığı’nın programlarına alınması için, çalışmalarımıza yeni çalışma yılı 2024 yılında da hız vereceğiz. 

 
Başarılı geçen bir konferanstan sonra, saat 18:00 de uzaktan gelen konuşmacılarımzla vedalaşıp, Lübeck istasyonuna yolcu ettik. 
 
Sevgi ve selâmlarımla 
 
 
 
Remzi Uysal 
TÜRGEM Yönetim Kurulu Adına
Lübeck, 06.12.2023
 

YORUM YAP