DOLAR 32,4470 % -0.13
EURO 34,7840 % -0.56
STERLIN 40,6129 % -0.46
FRANG 35,5325 % -0.25
ALTIN 2.446,55 % 0,42
BITCOIN 64.436,02 1.683

ISPARTA’DA HAYAT DURDU!

Yayınlanma Tarihi : Google News
ISPARTA’DA HAYAT DURDU!
0
 Isparta’da hayat durdu. Dört gündür kesik olan elektrikler Isparta’da  hayatı adeta durdurdu. Kesinti nedeniyle doğalgazın olmaması ve havanın çok soğuk olması dolayısıyla vatandaşlar Mum ışığında günlerini geçirirken soğuktan donma tehlikesi yaşıyorlar.
Ve nitekim  70 yaşında tek başına yaşayan yaşlı bir bir adamın  donarak hayata veda ettiği söylentilerine Isparta Valiliğinden Yazılı Basın Açıklaması geldi. Isparta Valiliği kentte soğuktan donarak öldüğü yönünde basında çıkan haberleri yazılı bir açıklama ile yalanladı. Açıklamada 5 Şubat’ta Yalvaç ilçesinde bir vatandaşın yaşamını yitirdiği belirtilerek, ölü bulunan vatandaşımızın çevreden edinilen bilgiye göre tek başına yaşadığı akla Mağrur olduğu komşularının yardımını kabul etmediği öğrenilmiştir.” Dedi. Vatandaşın bulunduğu evde yapılan incelemede evin Elektrik akımının faal olduğunu belirten Valilik evde soba da kurulu olduğunu ancak kullanılmadığının tespit edildiğini kaydetti.
Öte yandan; Isparta’da 4 gündür devam eden elektrik kesintisi ve iki gündür süren yoğun kar yağışının, ardından Kent genelinde yaşanan elektrik kesintileri sosyal medyanın gündemine oturmuştu. Isparta’ya giden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı  Dönmez yaptığı açıklamada; Abonelerin yaklaşık % 90’na  enerji verildiğini kalan 20.000 aboneye elektrik verilmesi ile ilgili ekiplerin canla başla çalıştığını belirtti.
 Isparta’da elektrikle , birlikte bazı semtlerde su kesintisi de devam etmekte açıklanan, bilgilere göre Isparta’lıların yaklaşık bir hafta daha elektrik ve su kesintisi ile karşı karşıya kalacağı açıklandı.
  07.02.2022 Tarihinde başlayacak olan  Eğitim Öğretim ikinci dönem tüm Türkiye’de yarın başlıyor.
Isparta’da ise yoğun kar yağışı ve aşırı buzlanma riski nedeniyle, 7 Şubat’tan itibaren yüz yüze eğitime ara verildi. İl Hıfsıssıha Kurulu Vali Ömer Seymenoğlu başkanlığında toplandı. Kent genelinde yoğun kar yağışı ve buzlanma olaylarının gelecek hafta’ da devam etmesi riskinin bulunduğu ifade edildi.
     İl Hıfsıssıha Kurulu,7 Şubat tarihinden itibaren bir hafta  süre ile Anasınıfı, İlkokul, ortaokul, lise ve dengi okullar ile birlikte rehabilitasyon merkezleri ve kreşlerin yüz yüze eğitimine ara verilerek uzaktan eğitim yapılmasına karar verdi.
  Yaşanan elektrik  kesintilerini yerinde inceleyen, CHP Enerjiden sorumlu, CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın’ın yapmış olduğu sosyal medya paylaşımını paylaşarak şu ifadelere yer verdi. Milletvekillerimiz günlerdir Isparta Halkı ile birlikte. Beceriksiz yönetimin sonucu halk perişan! Yaşanan skandalın sebebi; Özelleştirilmiş elektrik dağıtımı ve yollar! Araştırma önergesi vereceğiz, reddedecekler. Mobese’lerden ses yok tabii. Trollerde büyük sessizlik. Saat 02:09 #Isparta karanlıkta ve #elektrikkesintisi devam ediyor. Vatandaşlarımız soğuktan uyuyamıyor. 500 bin nüfuslu koca kenti mum ve gaz lambasına mahkum ettiler. Bu düzen değişecek #hemenseçim ile yandaş değil vatandaş kazanacak, halkımız ısınacak, karanlıkta kalmayacak. “ifadelerine yer verdi.

YORUM YAP