DOLAR 32,3868 % -0.19
EURO 34,8190 % 0.16
STERLIN 40,7414 % 0.35
FRANG 35,6132 % 0.35
ALTIN 2.441,00 % 0,10
BITCOIN 63.057,81 -0.884

KANTDER’DEN BEYAZ BASTONA ANLAMLI ZİYARET

Yayınlanma Tarihi : Google News
KANTDER’DEN BEYAZ BASTONA ANLAMLI ZİYARET
0

KANTDER’DEN BEYAZ BASTONA ANLAMLI ZİYARET

 
(KANTDER) Kuşaktan Kuşağa Antalyalılar Kültür Sanat Sosyal Hiz. Ve Dayanışma Derneği 6 Nisan Cumartesi günü Beyaz Baston Görme Engelliler Derneği’ni ziyaret etti.
 
Dernek Başkanı Özgür Koca KANTDER’i kapıda karşılayarak yönetim kurulu ile birlikte misafir etti.
   
 
Uzun yıllar Beyaz Baston görme engelliler derneğine gönül vermiş, maddi manevi göğsünü siper etmiş, tüm engelli çocukları elinde büyütmüş ve KANTDER’in etkin ismi sayın Hacer Akdağ’ında katılımda bulundu.
Antalyanın önemli ismi gazeteci sayın Cevat Alp’in ziyarete iştirak etmesi ve konu hakkında aydınlatıcı bilgi vermesi ziyarete renk kattı.
 
KANTDER başkanı Bülent Kantarcılar, Beyaz Baton görme engelliler derneğinin bir aylık her türlü ihtiyaçlarını karşılayarak, Kültür, sanatın yanında ve diğer bir dalı olan Sosyal yardımlaşmaya her ay olduğu gibi, bir yenisini ekleyerek bir adım daha attık dedi.
Katılımda bulunan KANTDER yönetimine ve dostlarımıza teşekkür eden Bülent KANTARCILAR sözlerine şöyle devam etti.
Beş duyu organımızdan biride gözdür.
Engelliler içinde en çok mağduriyet yaşayan sınıftır.
Bunu toplum olarak aşmalıyız ve hepimiz yardım elimizi uzatmalıyız.
İnsan hakları ve fırsat eşitliği prensibinden hareketle, toplumun her bireyi tüm kaynaklardan eşit olarak yararlanabilme hakkına sahiptir.
Bu hak her bireyin bağımsız, üretken ve zevkli bir yaşam biçimine ulaşabilmesi olarak özetlenebilir.
Uygulanabilecek rehabilitasyon proğramları, kişinin mevcut görme kapasitesine göre günlük yaşam aktivitelerinin gerçekleştirebilmesi ve mesleksel becerilerinin kazanılması ve uygulanabilir hale gelmesi için gerekli hedeflere göre belirlenir, aynı zamanda görme engellilerin rehabilitasyonunda ilk aşama, yaşam kalitesi ile kişinin işlevsel kayıtlarını belirlemek ve yaşamsal, mesleksel alanlardaki hedefleri saptamaktır.
 
Ziyaretimizde tüm yukarıda belirttiğim konuları bu rehabilitasyon merkezinde artı olarak gözlemledim dedi.
 
GÖRME ENGELLİ BİR “KİŞİNİN YAŞADIĞI EN BÜYÜK SORUN, GÖZLERİNİN GÖRMEMESİ DEĞİL, TOPLUMUN ONLARI GÖRMEMESİDİR” diyerek herkesi duyarlı olmaya davet etti.
 

YORUM YAP