DOLAR 32,4688 % -0.05
EURO 35,1881 % 0.31
STERLIN 40,8358 % 0.36
FRANG 35,6500 % 0.35
ALTIN 2.431,32 % -0,30
BITCOIN 62.294,19 -2.465

 Köşe Yazarımız Büyük Üstad Eyyüp Aydın Hakk’a Yürüdü

Yayınlanma Tarihi : Google News
 Köşe Yazarımız Büyük Üstad Eyyüp Aydın Hakk’a Yürüdü
0

 Köşe Yazarımız Büyük Üstad Eyyüp AYDIN Hakk’a Yürüdü !!!

 
Gazeteci-yazar Eyyüp Aydın, kalp yetmezliğine bağlı olarak nefes darlığı ve böbrek yetmezliği nedeniyle bir süredir tedavi gördüğü hastanede 78 yaşında hakka yürüdü …
 
Antalya Atatürk Devlet Hastanesi kardiyoloji bölümünde tedavi görürken 6 Şubat Salı günü hayatını kaybetti….
 
Yarın öğle namazına müteakip Kurşunlu Camiinde cenaze namazı kılınıp  Kurşunlu Mezarlığında defnedilecektir…
 
Merhuma Allah’tan rahmet, kederli ailesine, sevenlerine ve yakınlarına başsağlığı dileriz. Kalp Antalya Gazetemizin, hepimizin başı sağ olsun.
 
Gazeteci-yazar Eyyüp Aydın ; Acımız büyük,  enleri toplamış büyük üstad, öğretmenimiz, engin hayat tecrübelerini ve bilgi birikimlerini bizlerle paylaşan, yazmayı öğreten, rehber ve yol gösterenimiz.

 Dürüst, samimi, içten, yalansız dolansız, kimsenin arkasına sığınmayan- saklanmayan Atatürk seven, Atatürk yazan, Atatürk yolundan yürüyen dümdüz bir karakterdi. Bir o kadar da dinine bağlı inançlı bir insandı. Mübarek günde Miraç Kandilinde sevenlerine veda etti. Onu saygıyla, özlemle anacağız. 

Ruhun şad olsun!

 

700 adet kitabını Antalya Büyükşehir Belediyesi Doğan Hızlan Kütüphanesine bağışlayan  Eyyüp AYDIN büyüğümüz ağabeyimiz bundan sonra  dualarımızda  ve yüreğinizde olacaksınız.

İnce bir üslupla yazmayı öğretmeye çalışan, tıpkı güneşin dünyayı aydınlattığı gibi  gençleri aydınlatmak için büyük gayet sarf eden büyük değerimiz bizlerle birlikte okurlarımızı da aydınlattı.

Erzurum denilince akla ilk önce Hınıs  ilçesine bağlı Toprakkale’li EYYÜP AYDIN gelir. 

Gazetecilerin hası, 1975 yılında Antalya’ya yerleşen Eyyüp AYDIN ;

Kepez Elektrik Santralı Personel Sorumlusu, Antalya Valiliği Basın Müşaviri, ATSO Basın-Yayın Şefi, Antalya Ekspres Gazetesi Genel Yayın ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü, Şelale Gazetesi Başyazarı, Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü Basın ve Halkla İlişkiler Uzmanı, Antalya Dedeman Oteli Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü, Anadolu Ajansı Antalya Bölge Müdür Yardımcısı ve Kayseri Anadolu Ajansı Bölge Müdürü olarak görev yaptıktan sonra emekli oldu….

 Bir sürede Isparta Belediyesi Basın Danışmanlığı görevinde bulundu…

Antalya TES-İş Sendikası Başkan Yardımcılığı, Kemalist Atılım Birliği Antalya Şube Başkanlığı ile Antalya Erzurumlular Derneği Başkanlığı görevlerinde de bulunan Eyyüp Aydın, çalışma hayatı boyunca çeşitli gazete ve dergilerde 5 bini aşkın makaleleri yayınlandı ve halen internet ortamında yazılarını yazmaya devam ediyor.

Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nce makale dalında düzenlenen yarışmada Türkiye ikinciliği ödülüne layık görüldü.

Resmi ve özel kuruluşlar ile çeşitli STÖ’den takdir ve başarı plaketleri alan Aydın, Antalya Gazeteciler Cemiyeti ilk kurucu yönetim kurulu üyeliği ve başkan yardımcılığı görevinde bulundu.

Eyyüp Aydın, Sürekli Basın Kartı sahibi, bizlerin de gönül Sultan-ı, Hakan’ıydı. 50 yılı aşkın gazetecilik mesleğinde her yazısındaki üslup: “Gerçeği karakterimle bütünleştirdim”.

Ülkemin geçmişine ve geleceğine daima bu açıdan bakmayı ilke edindim. Bu çizgiden asla sapmadan olayları bu çerçevede değerlendirdim.

Günümüzde gerçekçi olmak her ne kadar prim yapmasa da, zaman zaman bir takım kayıplara uğrasam da, gerçekleri yazmaktan asla geri durmadım. Ülkemin değerlerini ve çıkarlarını her şeyin üstünde tuttum. En önemlisi de ne eğildim, ne büküldüm, ne de kimseye gebeliğim olmadı. Hep doğruları savundum ve yazdım…” diyen büyük üstad Eyyüp AYDIN kıymetli ağabemiz hakka yürümesi bizi çok çok üzdü…

 
ATATÜRK aşkıyla yanan, onun yolunda ışığı ile gençleri ve okurlarımızı aydınlatan, pandemi döneminde üç ayrı kitabı okurlarına armağan eden Eyyüp Aydın, Atatürkçe, 1970’den 2020’ye Gerçekler ve Özlü Sözler kitaplarını yazdı. Gazeteci-Yazar Eyyüp Aydın’ın ATATÜRKÇE kitabı, FOX TV İsmail Küçükkaya’nın Çalar Saat programında tanıtıldı.
Bu son derece aydınlatıcı, bilgilendirici olan kitabın herkesin arşivinde yeralması gereken bir kitap.
Büyük kitlelere ulaşması, severek, anlayarak keyifle okunması için de  Gazeteci-Yazar Eyyüp Aydın’ın ATATÜRKÇE kitabı …
 

Kalp  Antalya gazetesi, kalpgazetesi.com Ailesi, Öğrencileri başta olmak üzere,  yazılarını kaleme aldığı Gazete camiasına ve ilim dünyamıza baş sağlığı diliyoruz…

 
Güldane KAYA KAÇAR 
 

YORUM YAP