DOLAR 32,5139 % -0.1
EURO 34,8126 % -0.17
STERLIN 40,5033 % -0.05
FRANG 35,6083 % -0.25
ALTIN 2.426,31 % -0,16
BITCOIN 65.915,64 -0.845

KUZEY ALMANYA’DA CORONA ALARMI

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
0
KUZEY ALMANYA’DA CORONA ALARMI
Kuzeyde bulunan güzel, şirin ve UNESCO korumalı Lübeck kentinde de CORONA insidansı son 5 günde 183,5 gibi bir rakamdan, 10 Ocak 2022 günü 1.012,8 gibi bir yüksek bir rakama ulaşmış olup, Belediye Başkanımız Jan LINDENAU’nun da (SPD) çağrısında değindiği gibi: “CORONA Lübeck kentimizi kontrol altına almış bulunuyor.”
Ve yüksek CORONA yoğunluk konumu
nedeni ile Lübeck Sağlık Dairesi, askeriyeyi yardıma çağırmış bulunuyor.
Lübeck Belediye Başkanı Jan LINDENAU, Almanya’nın günlük ciddi yayın organlarından olan Lübecker Nachrichten gazetesinin 09./10. Ocak 2022 günlü hafta sonu sayısında, video üzerinden Lübeckli hemşerilerine CORONA’ya karşı çok dikkatli olup ve de aşılarını yaptırmaları için çağrıda bulundu.
Yaklaşık 10 gün önce CORONA’ya yakalanıp, evde karantinaya girdiğini bildiren, sohbetinden büyük keyif aldığım 50’li yaşların başında olan akademisyen bir arkadaşımdan, bir haftadır telefonlarıma da yanıt vermediğinden, haber alamamıştım.
Dün akşam geç saatlerde, arkadaşımın telefonundan beni arayan eşi, ilk aşısını da  olmuş olan arkadaşımın bir haftadan beri Lübeck Üniversite kliniğinde (UKSH) yoğun bakımda olup, dün de cihazlara bağlanmış olduğunu, göz yaşları ile bildirdi.
CIRONA’nın bize nasıl ulaşıp bizi sarmaladığını ve bundan kimlerin çok para kazandığının kısır ve anlamsız tartışmalarını bir kenara bırakıp, var olan bu virüs’e karşı ancak aşı olarak korunabileceğimizi bilmemiz gerekir.
Aşı karşıtı ve teori senaryoları yazan ve anlatan maceraperestlerin etkisinde kalmayıp,  aşılarımızı yaptıralım ve de tazeletelim.
Aşı olmakla sadece kendimizi değil, aynı zamanda karşımızdakileri de korumuş olacağımızı unutmayalım.
Bu da toplumda yaşayan sosyal bir insan olmanın sorumluluğu olsa gerek.
Aşı olduğumuzda, belki yine CORONA ‘ya yakalanma durumumuz olabilir. Bu da mümkündür.
Aşılarımızı yaptırdıktan sonra da yakalanabileceğimiz CORONA virüs’ünü, aşı olmamışlara nazaran daha kolay ve rahat atlatabileceğimizi de unutmamamız gerekir.
Sevgili arkadaşıma ve de CORONA’ya yakalanmış bütün insanlarımıza Tanrı’dan acil şifalar diliyorum.
Remzi UYSAL
Lübeck, 12 Ocak 2022

YORUM YAP