DOLAR 32,2742 % -0.01
EURO 35,0979 % 0.02
STERLIN 40,9127 % -0.05
FRANG 35,5756 % -0.15
ALTIN 2.476,97 % 0,44
BITCOIN 66.136,80 0.176

LÜBECK’TEN TÜRKİYE’YE UÇACAK MIYIZ?  LÜBECK – BLANKENSEE HAVA LİMANINDA SEYAHAT SERGİSİ GERÇEKLEŞTİ …

Yayınlanma Tarihi : Google News
LÜBECK’TEN TÜRKİYE’YE UÇACAK MIYIZ?  LÜBECK – BLANKENSEE HAVA LİMANINDA SEYAHAT SERGİSİ GERÇEKLEŞTİ …
0

LÜBECK’TEN TÜRKİYE’YE UÇACAK MIYIZ? 

LÜBECK – BLANKENSEE HAVA LİMANINDA SEYAHAT SERGİSİ GERÇEKLEŞTİ …

 

11 ve 12 Kasım 2023 günleri  Blankensee hava limanında, bir hangarda gerçekleşen seyahat sergisine 18 kara, deniz ve hava yolu ile seyahatler düzenleyen firmalar katıldı. 
Beni ziyadesi ile ilgilendiren, yaklaşık 20 yıl önce kapımızın önündeki Blankensee – Lübeck  hava limanından, tekrar bir gün Türkiye’ye uçabilecek miyiz? Umudu ile ve de basından öğrendiğim bu sergiyi her halde ziyaret etmeye karar vermiştin. 
 
Bir Aralık ayı idi.
  
Lübeck’ten Antalya’ya, kapı önünden uçmak, ne güzel bir duygu ve rahatlık idi. 
 
Lübecker Nachrichten (LN) gazetesinin;
“LN-REISEMESSE / LN-NORD ZEIT (KUZEY ZAMANI”) rumuzları ile gerçekleşen sergiyi 2 günde yaklaşık 6 bin 100 kişinin ziyaret ettiği açıklandı. 
 
Demek oluyor ki, insanlar kapı önünden uçup, ziyaret ve tatil yapmaya, geziler için de öncelik veriyorlar.
 
Son günü ben de eşim ile sergiyi ziyaret edip, izlenimler edindik.
Lübeck-Blankensee hava alanından SundAir uçak şirketi 2021 yılının Temmuz ayından bu yana İspanya’nın Majorka adası ile değişik Yunan adalarına düzenli olarak seferler düzenlemektedir. 
 
SundAir uçak şirketi 4 adet A319 ilâ 5 adet A320 tip uçakları ile seferler yaptığı gibi, her uçağı 124 ila 156 yolcu taşıyabilmektedir.
 
Blankensee hava limanı görevlileri ile yaptığımız görüşmelerde, SundAir’in Türkiye’ye de seferler düzenlemesi için görüşmelerinin sürdüğünü, SundAir, Blankensee’den Türkiye’ye seferler düzenleyecek olursa, bu seferlerin ise sadece Antalya’ya olacağını da öğrenmiş bulunuyoruz. 
 
Hangarda düzenlenen sergiye bir Türk seyahat firması “Fly Drive TRAVEL” de katıldı.
 
Türk seyahat firması sahibi Ercan Özen ile Blankensee’deki ve sonra da kent merkezindeki seyahat ofisinde de birer görüşme yaptık. 
 
Ercan Özen, 10 yıldan bu yana çalıştırdığı Lübeck kent merkezindeki seyahat ofisinden başka, 2021 yılnda Blankensee ‘de, 2022 yılında da Hamburg hava limanında birer seyahat ofisi açmış olduğunu da öğrenmiş bulunuyoruz.
Yaptığımız söyleşide Ercan Özen, 5 elemanın çalıştığı 3 değişik seyahat ofislerinden, Lübeck kent merkezi ile Hamburg hava limanındaki seyahat ofislerinden çoğunlukla Türkiye’ye, Blankensee hava limanından ise sadece İspanya ve Yunanistan’a yolcu uçurduğunu söylüyor. 
 
SundAir uçak şirketinin Lübeck Blankensee hava limanından ülkemiz Antalya’ya da uçuşlara başlamasına biz Lübeckli Türkler de çok sevineceğiz. 
 
Lübeck’ten 2024 yılında Antalya’ya uçabilmek umut ve dileği ile içten sevgi ve selamlarımı sunuyorum. 
 
Remzi Uysal 
Lübeck, 25.11.2023


 
 

YORUM YAP