DOLAR 32,3736 % -0.21
EURO 34,7965 % 0.1
STERLIN 40,7394 % 0.36
FRANG 35,5761 % 0.27
ALTIN 2.438,97 % 0,01
BITCOIN 62.959,99 -1.24

Türk Halk Müziği sanatçısı Şakir Öner Günhan Bodrum’da son yolculuğuna uğurlandı

Yayınlanma Tarihi : Google News
Türk Halk Müziği sanatçısı Şakir Öner Günhan Bodrum’da son yolculuğuna uğurlandı
0

MUĞLA – Türk Halk Müziği sanatçısı Şakir Öner Günhan son yolculuğuna uğurlandı

 

Türk Halk Müziği sanatçısı Şakir Öner Günhan Bodrum’da son yolculuğuna uğurlandı

– Müzisyen Bora Gencer:
– “Hep güler yüzü ile onu hatırlayacağız”

 
 – Muğla’nın Bodrum ilçesinde tedavi gördüğü hastanede vefat eden Türk Halk Müziği ve TRT sanatçısı Şakir Öner Günhan’ın cenazesi toprağa verildi.
İlçedeki özel bir hastanede kanser tedavisi gören ve 82 yaşında yaşamını yitiren Günhan için Bitez Mahallesi’ndeki Gülsevim Rüştü Kaynak Camisi’nde tören düzenlendi. Günhan’ın cenazesi, kılınan namazın ardından Bitez Mezarlığı’nda toprağa verildi.
Törene Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit, sanatçının ailesi, yakınları, sevenleri, bazı sanatçılar ile vatandaşlar katıldı.
Cenaze törenine katılan müzisyen Bora Gencer, Günhan’ın bugün doğum günü olduğunu ve acı haberle sarsıldıklarını söyledi.
Son iki üç senede bazı yakınlarını kaybettiğini ve geçen ay da oyuncu Bahar Öztan’ın vefat ettiğini anlatan Gencer, “Şimdi de Şakir ağabeyimizi uğurluyoruz. Hep güler yüzü ile onu hatırlayacağız. Çok değerli bir şahsiyetti. Allah rahmet eylesin. Bu dünyadan yavaş yavaş gidiyoruz. Hiçbirimiz kalıcı değiliz.” diye konuştu.
Türk Halk Müziği sanatçısı Rıfat Kurt da önemli bir ismi kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını belirtti.
Merhum sanatçının oğlu Ozan Günhan ise kendilerini yalnız bırakmayanlara teşekkür ederek şunları kaydetti:
“Babamın hastalığı sürecinde bizimle beraber olan tüm dostlarımıza, yakınlarımıza ve babamı sevenlere, herkese teşekkür ediyorum. Bu süreci bizim için hem çok kolaylaştırdılar hem de her daim yalnız olmadığımızı hissettirdiler.”
Eski TRT Genel Müdürlerinden Yücel Yener de Şakir Öner Günhan ile birlikte çalıştıklarını, kardeşi gibi sevdiği yakın dostunu kaybettiğini dile getirdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : – Bodrum ilçesinde vefat eden Şakir Öner Günhan’ın cenaze töreni – Cenaze törenine katılanlar – Merhum sanatçının oğlu Ozan Günhan le röportaj – Müzisyen Bora Gencer ile röportaj – Türk Halk Müziği sanatçısı Rıfat Kurt – Eski TRT Genel Müdürlerinden Yücel Yener’den görüntü – Cenaze namazından görüntü
 
“ŞAKİR ÖNER GÜNHAN KİMDİR…?

Aslen Yozgatlı olan sanatçı 1942’de Mudanya’da doğdu.Babasının memuriyeti nedeniyle ilk ve ortaöğrenimini Anadolu’nun pek çok yerinde yaptı.


Liseyi ise Ankara’da bitiren Günhan, Ankara İktisadi ve Ticari Bilimler Akademisi ile Gazi Eğitim Enstitüsü Beden Eğitimi Bölümü’nün yanı sıra Ankara Devlet Konservatuarı Şan Bölümü’nden mezun oldu.


TRT’ye 1966 yılında Türk Halk Müziği ses sanatçısı olarak girdi. Kurumda 1973’te prodüktör olan Günhan, televizyonda yayınlanan ”Ankara Rüzgarı”, ”Yörelerimiz Türkülerimiz” ve ”Türkülerin Hikayesi”nin de aralarında olduğu pek çok programa yapımcı, yönetmen ve sunucu olarak imza attı. Günhan, 1 çocuk babası ve şu an yine TRT’de sanatçı olan Nursaç Öner Günhan (Eski adıyla Nursaç Doğanışık) ile evli… “

YORUM YAP