DOLAR 32,5858 % 0.33
EURO 34,8079 % 0.19
STERLIN 40,4679 % -0.34
FRANG 35,8517 % 0.67
ALTIN 2.507,62 % 0,93
BITCOIN 2.127.682 2.514

UTEF’ “Kış Güneşi” konseri ile duygulu anlar yaşattı

Yayınlanma Tarihi : Google News
UTEF’ “Kış Güneşi” konseri ile duygulu anlar yaşattı
0

UTEF “Kış Güneşi” konseri ile duygulu anlar yaşattı

 

Uluslararası Tüm Engelliler Yaşlılar Kimsesizler Federasyonu (UTEF) Türk Halk Müziği Korosu, yılın ilk konserinde türkü severleri bir araya getirdi.

Uluslararası Tüm Engelliler Yaşlılar Kimsesizler Federasyonu (UTEF) ile Leman Gebizli Tüm Engelli Yaşlı ve Kimsesizlere Umut Işığı Derneği’nce Şef Gürsel Aksungur’un yönetimindeki koro, “Kış Güneşi” adlı konseri Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu’nda gerçekleştirdi.Hava koşullarının soğuk ve fırtınalı olmasına rağmen salonun dolu olduğu konserde duygulu anlar yaşandı. Ani bir kayıpla geçen yıl aramızdan ayrılan merhum Mete Kaçar’ın slayt gösterisi tüm sevenlerine duygulu anlar yaşattı. Bazıları hiç gitmemiş gibi diyerek göz yaşlarına engel olamazken;

UTEF Uluslararası Tüm Engelliler Yaşlılar Kimsesizler Federasyonu Genel Başkanı ve Leman Gebizli Tüm Engelli Yaşlı ve Kimsesizlere Umutışığı Derneği Başkanı Güldane Kaya Kaçar konuşmasında davetlilere hoşgeldiniz dedi ve geçen yıl kalbine yenik düşerek sevenlerini derinden üzen UTEF Kurucu Genel Başkanı ve eşi merhum M.Mete Kaçar’ın İstanbul’a büyük bir konser etkinliği için gittiğini konserde slogan olarak ise “KIŞ GÜNEŞİ”dediklerini fakat o konseri gerçekleştirmeye ömrü vefa etmediğini onu anmak onun yapamadıklarını gerçekleştirmek için Kış güneşi dediklerini söyleyerek konuklara  hoş geldiniz dedi. Genel Başkan Kaya Kaçar konuşmasında Federasyonun Türkiye ve Yurtdışında Temsilcileri olduğu yine kendilerine bağlı farklı illerde dernekler bulunduğunu ve her birinin aktif bir şekilde çalışmaya ihtiyaç sahiplerine ulaşmaya devam ettiğini belirtti.

 

Türkiye’nin farklı yörelerine ait türkülerin seslendirildiği yılın ilk konserinde türkü sevenlerin yoğun ilgi gösterdiği konsere, Antalya Muratpasa Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Sarı, Gelecekecek Partisi Genel Başkan baş danışmanı Gürsel Kaya, üçgen mahalle Muhtarı Aynur Baycin, Antalya Serikliler Derneği Başkanı Adnan Tezel,Irak Türkmen Birliği ve Dayanışma Derneği Başkanı Dr. Kürşat Çavuşoğlu,  Antalya Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ceyran Sattarova, Irak Akdeniz ve İslam ülkeleri İş İnsanları Derneği ve Tüm Hataylılar ve Hatay Dostları Derneği (TÜMHATAYDER) Genel Başkanı Hikmet Kenan Yozgatlı, İran ve Komşu Ülkeler Dostluk Derneği Başkanı Suzan Hariri, Kuşaktan Kuşağa Antalyalılar Derneği Başkanı Bülent Kantarcılar, Teke Yöresi Avşar Yörükleri Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Dilber Köse, Tacikistan Halkı ve Kültür Derneği Başkanı Cavit Aslan, siyasi parti ve STK temsilcileri,koro şefleri ile çok sayıda davetli katıldı…

Türk Halk Müziği Koro Şefi Gürsel Aksungur’un yönettiği konserde, Türkiye yörelerini anlatan türküler seslendirildi. Koro ve solo birbirinden güzel türküler izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı.

Uluslararası Tüm Engelliler Yaşlılar Kimsesizler Federasyonu (UTEF) ile Leman Gebizli Tüm Engelli Yaşlı ve Kimsesizlere Umut Işığı Derneği Başkanı Güldane Kaya Kaçar, Koro Şefi Gürsel Aksungur, eserleri seslendiren koro ve solistlere ve kendilerini yalnız bırakmayan tüm davetlilere teşekkür etti.

 

Konser teşekkür belgesi ve plaket takdimi ile son buldu…

YORUM YAP