DOLAR 32,5038 % 0.08
EURO 34,7826 % -0.12
STERLIN 40,2943 % -1.04
FRANG 35,7169 % 0.28
ALTIN 2.499,53 % 0,61
BITCOIN 2.100.855 -1.769

Vali Yazıcı; “Eğer bir yerde iyi anılmak istiyorsanız, toplumda karşılığı olan projelere imza atın.

Yayınlanma Tarihi : Google News
Vali Yazıcı; “Eğer bir yerde iyi anılmak istiyorsanız, toplumda karşılığı olan projelere imza atın.
0

TOPLUMDA KARŞILIĞI OLAN PROJELERE İMZA ATIN

Vali Ersin Yazıcı, Antalya Ticaret Platformu (ATİP) Başkanı Muhteşem Kabasakal ve Yönetim Kurulu Üyeleriyle bir araya geldi. Toplantıda konuşan Vali Yazıcı; “Eğer bir yerde iyi anılmak istiyorsanız, toplumda karşılığı olan projelere imza atın. Bunu bütün yöneticilerimize söylüyorum.” dedi.

Vali Yazıcı, Antalya Ticaret Platformu (ATİP) Başkanı Muhteşem Kabasakal’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya katıldı. Dernek üyeleriyle karşılıklı soru-cevap şeklinde geçen toplantıda Vali Yazıcı, yakın coğrafyamızda yaşanan gelişmeleri, bu gelişmelerin Antalya’nın ticaretine, turizmine, ekonomisine, sanayisine etkilerini ve 2022 yılına hedefleri hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Sözlerine organizasyonda emeği gelenlere teşekkür ederek başlayan Vali Yazıcı; “Antalya’mızın nabzını tutan, şehrin dinamikleriyle birlikte burada olmaktan son derece mutluyum.

Sizler bu şehrin adeta birer aynası ve yansımasısınız. İnşallah gerçekleştireceğimiz fikir alışverişleriyle, şehrimizi el birliğiyle daha da iyi yerlere taşıyacağız.” dedi.

Ortak Bir Çalışma Yapılabilir

Antalya Ticaret Platformu (ATİP) üyelerinin şehirde bulunan dilencilerle ilgili sorduğu soruya Vali Yazıcı; “Burası bir dünya şehri. Birçok turisti misafir ettiğimiz büyük bir şehir. Ülkemizin dünyaya açılan penceresi. Her yıl milyonlarca turisti şehrimizde ağırlamak gibi ağır bir sorumluluğumuz ve görevimiz var. Şehirde bulunan dilencilerle ilgili bir sorun var. Bunu kabul ediyorum.

Dolayısıyla bu kötü görüntülerin oluşmaması lazım. Dilencilerle ilgili işlem yapacak kişiler zabıtalar. Ceza kesme yetkisi, topladığı paraya el koyma yetkisine sahip kurum belediye. Bu noktada Antalya Büyükşehir Belediye Başkanıyla da Muratpaşa Belediye Başkanıyla da bu konular konuşuldu. Kaymakamlıklarımızla da ortak çalışmalar gerçekleştirildi.

Muratpaşa Belediyesi ile Muratpaşa Kaymakamlığı ortak çalışmalar yapıyor. Büyükşehir Belediyesi ve İl Emniyet Müdürlüğümüzün de ortak ekipler oluşturarak diğer kalan yerlere de müdahale edilmesi için çalışmalar yürütmesi noktasında görüşmelerimiz oldu. İnşallah bu sorunu çözüme kavuşturacağız.” şeklinde konuştu.

Yardım Konusundaki Taleplere Yardımcı Olmaya Çalışıyoruz

Toplantıda Ukrayna-Rusya arasında yaşanan gelişmelerin Antalya’ya etkileri hakkında konuşan Vali Yazıcı, bu gelişmelerin Antalya’nın ticaretine, turizmine, ekonomisine, sanayisine etkilerini değerlendirdi. Vali Yazıcı değerlendirmesinde; “Ukrayna’dan Antalya’mıza zaten hem turizm hem de burada yaşamak için gelenler vardı.

Yaşanan gelişmeler nedeniyle bu gelişler arttı. Olayların başladığı dönem otellerimizde kaç Rus vatandaşı kaç Ukrayna vatandaşı olduğunun sayısını istedik. Otellerimizden Ukraynalı vatandaşları biraz daha misafir etmelerini

rica ettik. Dolayısıyla insani anlamda yardımcı olmaya çalışıyoruz. Çünkü biz devlet politikası olarak iki tarafla da iyi ilişkiler kurmaya çalışıyoruz. Gelişler her geçen gün artıyor. Temennimiz en kısa zamanda bu işin barış içinde masada çözülmesi.” ifadelerini kullandı.

Hiçbir Vatandaşa Bağırmadım, Bağırmam da

30 yıllık iş yaşamı boyunca hiçbir vatandaşa sesini yükseltmediğini söyleyen Vali Yazıcı; “İnsan, insan olduğu için kıymetli. Dolayısıyla karşılıklı saygıyı korumamız gerekiyor. Vatandaşlarımız, memurların karşısına gelip düğmelerini ilikliyor. Bu vatandaşımızın devletine, milletine saygısını gösterir. Memurların karşısına gelen en nazik cümleleri kurmaya çalışan amcamıza, teyzemize kimsenin kötü davranmaya hakkı yok. Bunu da son yıllarda aşmaya başladık. Ben 30 yıllık mülki idari amirlik hayatımda hiçbir vatandaşa bağırmadım, bağırmamda.” diye konuştu.

Özel Projeler Yapmalısınız

Vali Yazıcı, üst düzey yöneticilerin bir bölgede anılmak istiyorlarsa toplumda karşılığı olan işlere imza atmaları gerektiğini ifade ederek; “Kaymakamlarımıza yaptığınız iyi işlerle anılmalarını söylüyorum. Eğer görev yaptığınız yerde iyi anılmak istiyorsanız, size özel ve sizinle anılacak toplumda karşılığı olan bir şeyler yapmalısınız.

Bu yüzden bulunduğunuz ve çalıştığınız yerde tespit ettiğiniz eksikliklerin üzerine yoğun bir şekilde gidin. Hala bütün yöneticiler fiziksel yatırımlarla ilgileniyor. Bunu bir türlü hala değiştiremedik. 1997’de Artvin Ardanuç’ta Kaymakam olarak görev yapıyordum. Birkaç tane köy ilkokulunda cam alamadığımız için öğretmen kendi elleriyle naylon çakmıştı pencerelere. Tamam, o günler geride kaldı. Artık süper okullarımız var.

Hepsi şahane ama o binanın on numara olması her şeyi bitirmiyor. Her şey var ama ya içinde ki öğrenciler. Artık işin niteliksel kısımlarına girmemiz gerek. Nitelik olarak öğrencilerimizi geliştirmeli ve daha donanımlı hala getirmeliyiz.” dedi.

İnsana Dokunmamız Lazım

Antalya’nın turizmde olduğu gibi tarımda da öncü şehir olduğuna dikkat çeken Vali Yazıcı; “Burası önemli bir tarım şehri. Tarımda dünya standartlını yakalayamazsanız işiniz çok zor. Antalya bu konuda çok iyi ve örnek bir şehir. Tarımdaki bu tecrübemizi eğitimle daha da geliştirerek, tarım alanında daha başarılı işler çıkarabiliriz. Dolayısıyla bundan sonraki aşamada insana dokunmamız gerekli. Türkiye belli bir refah seviyesine ulaştı. Artık daha nitelikli işler ve insanlar yetiştirmemiz lazım. Buraya doğru evrilmemiz lazım. Tarımın dünya standartlarında yapılması için çiftçinin eğitilmesi şart. Bunu da şehrimiz için ülkemiz için el birliğiyle yapmamız gerekli.” ifadelerini kullandı.

Okuma Alışkanlığıyla İlgili Takıntım Var

Meslek hayatım boyunca yöreye göre değişmekle birlikte iki tane önceliğim oldu. Biri eğitim, biri fakir fukara. Bu doğrultuda çalışmalarıma devam ediyorum. Bu doğrultuda AHENK Projemizi başlattık. Çocukların okuma alışkanlığı kazanması ile ilgili bir takıntım var. Okumayan bir toplumuz. Bu noktada AHENK kapsamında ısrarla okuma saatleri yaptırıyorum. Okuma alışkanlığını ateşlemek için projemizi başlattık. Gençlerimizin okuma alışkanlığı kazanabilmesi için şehrin paydaşlarıyla yoğun bir şekilde çalışmalarımız devam ediyor.” şeklinde konuştu.

Çocuklarımızı Sporun Gücüne Dâhil Etmek İstiyoruz

AHENK projemizin yanında şimdi de ASİST Projemizi başlattık. Şu anda Kepez’de 35 tane ilk ve ortaokul belirledik. Bu spor projesinde şunu yapıyoruz. Alt gelir grubunun yoğun olduğu ilk ve ortaokullardaki çocuklarımıza spor yaptırarak çocuklarımızın hayatını sporla disipline etmek istiyoruz. Projemizle dezavantajlı bölgelerde 1’inci ve 8’inci sınıflar hariç bütün çocuklarımızı spor yapmaya teşvik etmek, sporun gücüne dâhil etmek için yola çıktık.

Kepezde bulunan 22.000 öğrencinin 17.000’i ASİST Projesi kapsamında spor yapacak. Bu çok önemli bir sayı. Projeyle çocuklarımızın hayatını disipline etmek istiyoruz. Şunu çok iyi biliyoruz ki çocuklarımızın hayatı disipline olduğunda yaşamlarında karşılaştıkları zorlukları daha kolay aşabiliyorlar. Biz bu projeyle çocuğa özgüven yüklerken, kötü ortamlardan uzak durmasını sağlamağı hedefliyoruz. Projemizi başta Kepez olmak üzere bütün ilçelerimizde uygulayacağız.” diye konuştu.

Toplantının sonunda konuşan Antalya Ticaret Platformu (ATİP) Başkanı Kabasakal, toplantıya katılımları için Vali Yazıcıya teşekkür ederek; “Antalya’da 20’ye yakın sivil toplum kuruluşu var. Özellikle okullar nezdinde dokunuşlar çok kıymetli. Artık yüreklere dokunma vakti. Bir sivil toplum kuruluşu başkanı olarak bizlerde projeye destek vermek, öğrencilerimize dokunmak isteriz.” ifadelerini kullandı.

Toplantının sonunda Antalya Ticaret Platformu (ATİP) Başkanı Kabasakal, Vali Yazıcı’ya, adına TEMA Vakfına 1 adet fidan bağışının yapıldığı sertifikayı takdim etti.

YORUM YAP