DOLAR 32,4504 % -0.15
EURO 34,8290 % -0.66
STERLIN 40,7959 % -0.56
FRANG 35,5088 % -0.41
ALTIN 2.438,67 % 0,10
BITCOIN 64.019,54 -0.937

Ve Yağmur ! Yağmur herkes için yağar , Rahmettir, Berekettir.

Yayınlanma Tarihi : Google News
Ve Yağmur !  Yağmur herkes için yağar , Rahmettir, Berekettir.
0
Çay , Kahve, yağmur sesi ve dostla bir arada ve bir de kitap varsa bulunduğunuz ortamda sizden iyisi yok demektir.
Ve Yağmur!!!
Yağmur herkes için yağar , Rahmettir, Berekettir.
Yüce Allah’ın kullarına sevgisinin, şefkatinin, merhametinin en güzel, en mübarek timsalidir.
Yağmur !  Baharda tüm çekirdekler ve tohumlar onunla çatlar, yeşerir, büyür, çoğalır, çiçek ve meyve verir.
Yağmur herkes için yağar. Yağmurun çoğu rahmettir; azı zahmet. Zahmet de zahirde zahmettir. Netice itibariyle yine rahmettir.
Zahmet olarak algılayış ise ıslanmamak için koşturur. Nasreddin Hoca’dan kopya çekebilenler, bu hallerine “Ben yağmurdan kaçmıyorum, Allah’ın rahmetine basmamak için koşuyorum” kılıfını bulabilirler.
Oysa yağmura rahmet nazarıyla bakanlar ne yapar?
Yağmurun intizamla indirilişini hayranlıkla seyrederler. Yağmur duasına çıkmışçasına ellerini uzatıp duada bulunurlar. Yağmura hürmet ederler. Çünkü o ilahi merhametin bir hediyesidir. Yücelerden gelen rahmet mesajlı bir mektuptur. Bundan on dört yüzyıl önce Rahmete’l-lil Alemin’in (asm) yaptığı gibi…
Hz. Enes (İbn Malik) anlatıyor: (Bir gün) Rasulullah aleyhissalatü vesselam ile birlikte iken yağmura tutulduk, Rasulullah aleyhissalatü vesselam hemen (yağmurun altına) çıkıp (vücudunun) bir kısmından elbisesini sıvazladı, nihayet orası yağmurla ıslandı. Bunun üzerine biz: “Ey Allah’ın Resulü bunu niçin yaptın?” diye sorduk. “Çünkü bu Rab’bimin katından yeni geliyor” buyurdu.
Yağmur!
Yağmur şeffaftır, Durudur, berraktır… İçi dışı birdir.
Yağmur aynadır. Gökyüzü sergisinde güneşin tüm renklerini yansıtabilir. Arzı gök kuşağıyla taçlandırır.
Yağmur gezgindir. Bulutların cevfinde uzun yolculuklar yapar. Adresine gelince de inmesini bilir.
Yağmur binektir. Yağmur meleğini şahadet âleminde gezdirir. Mülkünü melekûtuna teslim ve temsil ettirir.
Yağmur ikramdır. Cömertliktir… Canlı-cansız, kâfir-mü’min, zengin-fakir herkes içindir.
Yağmur sürprizdir. Tebdil-i kıyafetle ansızın gelir, ansızın gider. Daima hasretle beklenir.
Yağmur aşktır. Şaire göre arz ile semanın evliliğidir.
Gök gürültüsü de bu evliliğin düğün müziğidir. Bazısına göre ise artı yüklü bulutlar ile eksi yüklü bulutların evliliğinden doğan sevimli bir çocuktur.
Yağmur merhamettir. Semanın yeryüzüne acıyıp ağlamasıdır. Hz. Mevlana’nın deyimiyle “Bulutlar ağlamasa yeşillikler nasıl güler?”
Yağmur şefkattir. Bir annenin yavrusunu emzirmesi misali, âb-ı hayata muhtaç canlılara semadan inen şefkat pınarıdır.
Yağmur antikadır. Sanattır… Hidrojen ve oksijen gibi iki basit maddeden terkip edilmiştir. Basitliğiyle beraber milyonlarca canlı türünün sanatlı yaratılışının şifresidir.
Yağmur tasaffidir. Arzdaki suyun bulut fabrikasında arıtılmasıdır, gökyüzünü ve yeryüzünü temizler, cilalar, parlatır.
Yağmur diriliştir, hayattır. Hayat kaynağıdır. Arzın en hayatî olayıdır.
Yağmur rahmet şerbetidir. Geniş yeryüzü sofrasının misafirlerine gökyüzünden ihsan edilen bir iksirdir.
âinatı şenlendiren rahmettir. Varlığın karanlığını aydınlatan rahmettir. Mülk ve melekût âlemlerini canlılarla dolduran rahmettir. Muhtaç varlıkları rızıklandırıp terbiye eden de rahmettir. Kâinatı insana hizmet ettiren rahmettir. Ölümlü insanı ebedileştiren ve Ezeli Yaratıcısına dost yapan yine rahmettir.
Kâinatın dört maddi unsuru (toprak, su, hava, ışık) olduğu gibi dört manevi unsuru da vardır. Bu unsurlardan biri rahmettir (diğerleri hikmet, adalet ve inayet). Rahmet bu derece kâinatın maneviyatına kök salmıştır.
Cenab-ı Hakkın sebepleri perde yapmadığı dört şeyden biridir rahmet (diğerleri vücut, hayat, nur). İlahi izzet ve azamet perdeleri gerektirir. Bu dört şeyde ise perdelere ihtiyaç bulunmaz. Çünkü dördünün de mülk ve melekûtunda izzet ve azamete münafi (çirkinlik, kusur, noksan vs.) hiçbir şey yoktur.
Yağmur hem hayat kaynağı hem de cisimleşmiş rahmettir. Bu sebeple yağmura izzet perdeleri konulmamıştır. Yağmurun yağma zamanı belirli bir kanuna bağlanmamıştır. Eğer yağmurun yağması –güneşin doğması gibi– düzenli olsaydı gaflet perde olabilecekti. Neticede şükür, ubudiyet ve duanın çok önemli bir kapısı kapanacaktı.
Cenab-ı Hak rububiyetinin ve rahmetinin yakınlığını insana fark ettirmek için bir kısım işaretler koymuştur. İşte yağmur Cenab-ı Hakkın ilkbaharda mu’cizevi işlerindeki rahmetinin işaretlerinden biridir.
Âlemlere Yağmur’a (asm) tüm varlıklar gibi bulut da hayrandı, yağmur da. Çocukluğundan itibaren daima rahmet bulutları Rahmete’l-lil Alemin’e (asm) gölgelik etti.
Âlemlere Rahmet Peygamber (asm) küçüklüğünde bile rahmetin vesilesiydi. Dedesi tarafından –mübarek yüzü hürmetine– birçok defa yağmur duasına götürüldü.
“Sen olmasaydın, kâinatı yaratmazdım” kutsal sözü, âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz (asm) için söylendi. Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz
…Yağmur, duysam içimin göklerinden sesini
…Yağmur, sayrılığıma seninle derman düştü
…Yağmur, seninle biter susuzluğu evrenin… Yazı ve Resim Alıntı

YORUM YAP