DOLAR 32,1957 % 0.05
EURO 35,0160 % 0.06
STERLIN 40,9656 % 0.07
FRANG 35,3979 % 0.15
ALTIN 2.503,11 % -0,29
BITCOIN 71.142,00 5.787

KEMİK

Yayınlanma Tarihi : Google News
KEMİK
0
KEMİK
Kemik; omurgalı canlıların vücudunda aynı zamanda iskeleti de oluşturan, dokular arasında en sert olanıdır.
Organizmada gerçek anlamda destek görevi yapan dokudur, kemik.
Bu sert doku ve iskelet parçaları olan kemiklerden ilk insanlar, cilalı taş devrinden sonra da avlanmak için, kesici ve öldürücü aletler elde edilebiliyordu.
Yani; kemiklerin de öldürücü bir etkisi  var olduğu kabul edilebilir. Yani; “kurşun” gibi.
12.12.2021 Pazar günü özel aile aracımızın üzerinde, “2 hayvan kemiği” konmuş olarak buldum.
Bir anlamda kemik, bugünün kesici ve öldürücü bir alet anlamı eşdeğerinde de düşünülebilir.
Aynı gün polise yaptığım şikayet işleme kondu.
T.C. vatandaşı olduğum için, ertesi günü devletimin bölgemizde yetkili ve de görevli bulunan  Dışişleri Temsilciliğimiz Hamburg Başkonsolosluğu’muzu ve de paralelinde Ankara Dışişleri Bakanlığı’mızın biz yurtdışındaki vatandaşlarla ilgili önemli bir ünitesi olan Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları (YTB) Başkanlığı dairesini de yazılı olarak bilgilendirme gereğini duydum ve de öyle devrandım.
Her iki resmî kurumumuz, konuya ilgi gösterdiler ve ertesi gün beni telefonla arayarak, detaylı bilgi rica ettiler.
Hamburg Başkonsolosluğumuz, Lübeck Emniyet Müdürüğü ile resmî yazılı temasa geçip, konunun takipçisi olacaklarını da bildirmiş olmaları, oldukça sevindirici.
Bu haftanın günleri, hoş olmayan bu konu ile ilgili görüşmelerle geçmiş bulunuyor.
Uyarı veya tehdit kabul edilecek bu konuyu ben;  sadece şahsıma yapılmış bir hakaret, uyarı veya bir tehdit olmaktan öte, demokrasiyi sahiplenme, yaşadığımız toplumda iyi komşuluk İlişkileri için, barış içinde ve de kültürümüzün de korunması gayreti ile çalışan sivil toplum kurumlarımıza ve de toplum önderi arkadaşımıza yapılabileceği bilinci ile davranmak istedim.
Konuya el koyan Lübeck Emniyet Müdürlüğü
5. Komiserlik Dairesi Kemiği, hangi hayvana ait olduğunun laboratuvar tesbitinin yapılması için Lübeck Savcılık makamına iletmiş bulunuyor.
Ne yazık ki Almanya’da ve de vözellikle son yıllarda ırkçılık oldukça ileri boyutlarda olduğunu dile getirdiğimde, konu ile ilgili görüştüğüm polis görevlilerin de endişeli olduklarını gözlemledim.
Şimdiye dek PKK dahil Alman ırkçı kesimlerden yazılı ve sözlü olarak aldığım bu 7. uyarı ve tehdit oluyor.
Tehditlerle ilgili dosyamda bulunan ve 1982 yılında beni ilk ve 2 sayfa yazılı olarak, “yabancı düşmanlığı yeşermelidir-fışkırmalıdır” ifadelerine vurgu yaptığı mektup zarfını da normal posta ile göndermeyip, evimizin posta kutusuna şahsen bırakıp tehdit eden (H.P.) adlı kişinin, bir polis memuru olduğunu da, bu görüşmelerde öğrenmiş bulunuyorum.
TÜRGEM derneği olarak son gerçekleştirdiğimiz ve Lübeck Emniyet Teşkilatı 2. Müdürü ve de aynı zamanda  Nefret Suçları Dairesi Şefi olan şahsiyetin de  konuşmacı olduğu 23 Ekim 2021 günlü;
“Aşırı Sağcı Hareketlere ve Nefret Suçlarına ve de aynı zamanda İslam ve Türk (Fobisine) Korkusuna Karşı” konferanstan sonra, bu tür tehditleri de bekliyorduk, diyebilirim.
Bu nedenle bu uyarı ve tehdidi sürpriz saymıyoruz.
Almanya’da son 40 yıl içinde 20’nin üzerinde yabancılara yönelik konut ve işyerlerinde çıkarılan yangınlarda, yaklaşık yangın sayısını katlayan sayıda can kaybı yaşandı.
Bunun dışında, 2000 ilâ 2007 yılları arasında ve basında bir süre “döner cinayetleri” olarak da anılıp, dava sonucunda “gerçeklerin” paylaşımına mahkemenin 120 yıl yasak koyduğu ve duruşmaları 4 yıl süren NSU (Milli Sosyalist Yeraltı Teşkilatı) davalarında, öldürülen 8‘i Türk, Türk’e benzediği için olmalı ki 1’i Yunan vatandaşı  ile  1 Alman polisinin ve de Hanau’da 2020 yılının ilk aylarında bir nargile kahvesinde katledilen 9 masum Türk ve Ortadoğulu genç insanımızı da bunlara dahil edebilirsiniz.
Son genel seçimlerde yabancı, Türk ve İslam düşmanlığı afiş ve söylemleri ile öne çıkan ve bugün de Federal Parlamentoda yer alan ırkçı diye de adlandırılan aşırı sağcı bir siyasi parti olan AfD (Almanya için Alternatif), Federal Almanya’nın Doğu eyaletlerinde yüzde 25’e yakın, Federal seçimlerde  de ülke genelinde yüzde 12 civarında oy alabilmesi ve bu düzeyde oy sayısını artırmaya devam ettiğinde, büyük ihtimal 2 Federal seçim sonrası, Federal hükümet ortağı da olabilecek ve bugün küçük muhalefet partisi rolünü üstlenmiş olan aşırı sağcı olan bu parti, pek çoğumuzun kaygılarını büyütmektedir.
Federal, Eyalet ve Yerel siyasetçilerin yanıtlaması gereken şu soruyu da sormadan edemiyoruz; Federal Almanya nereye?
Sevgi ve selâmlarımla
Remzi Uysal
Lübeck, 25.12.2021

YORUM YAP