DOLAR 32,7807 % 0.64
EURO 35,5094 % 0.33
STERLIN 41,4510 % 0.21
FRANG 36,0905 % 1.16
ALTIN 2.524,31 % 1,60
BITCOIN 2.005.252 -1.081

KIRAÇ ANTALYA İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ’NE TESLİM EDİLDİ

Yayınlanma Tarihi : Google News
KIRAÇ ANTALYA İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ’NE TESLİM EDİLDİ
0

KIRAÇ ANTALYA İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ’NE TESLİM EDİLDİ

Milli teknoloji hamlesi kapsamında üretilen Yeni Nesil Olay Yeri İnceleme Aracı (KIRAÇ) Vali Ersin Yazıcı’nın katıldığı törenle Antalya İl Emniyet Müdürlüğü’ne teslim edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatlarıyla, Bölge Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüğü tarafından, Antalya Emniyet Müdürlüğü’ne suç ve suçlularla daha etkin mücadele etmek amacıyla Kriminal İnceleme Aracı’nın (KIRAÇ) teslimatı gerçekleştirildi.

Kriminal Daire Başkanlığı Antalya Bölge Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen törene Vali Ersin Yazıcı, Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, İl Jandarma Komutanı Tuğg. Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, Sahil Güvenlik Antalya Grup Komutanı SG. Yrb. Murat Sezgin ve çok sayıda emniyet mensubu katıldı.

Antalya Bölge Kriminal Polis Laboratuvarı’ndaki törende “Kıraç”ı inceleyen Vali Ersin Yazıcı, Türk Polis Teşkilatının, bütün olayları dünya standardında delillendirdiğini söyleyerek; “Olayları önlemek önceliğimiz ama yaşanan olayları en hızlı şekilde aydınlatıp suçluları yargının önüne çıkartmak da en önemli görevimiz. Kıraç ile bu süreci daha da hızlandıracağız.” dedi.

Olay yerinin planlı ve etkili bir şekilde incelenebilmesi, delillerin emniyetli ve hızlı bir şekilde toplanması için tasarlanan yerli ve milli imkanlarla üretilen Kriminal İnceleme Aracı’nın mobil olay yeri inceleme özelliği taşıdığı bilgisi verildi. Araçlarda bulunan delil kurutma kabinleri ve mobil parmak izi sistemiyle sonuçlara daha hızlı bir şekilde ulaşılmasının amaçlandığı belirtildi.

Vali Ersin Yazıcı KIRAÇ’ı inceledikten sonra Antalya İl Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen, cinayet senaryosu ve Kriminal İnceleme Aracı’nın kullanılarak failin tespit edilmesi canlandırılmasını izledi.

Antalya İl Emniyet Müdürlüğü’ne ve ihtiyacı olan grup amirliklerine 8 adet donanımlı araç teslimatı yapıldı.

YORUM YAP