DOLAR 32,5900 % 0.34
EURO 34,8687 % 0.36
STERLIN 40,6316 % 0.06
FRANG 35,8626 % 0.71
ALTIN 2.507,65 % 0,93
BITCOIN 2.125.544 1.805

GÜÇLÜ VE MUTLU BİR TOPLUM İÇİN TÜM BAĞIMLILIKLARLA MÜCADELE EDECEĞİZ

Yayınlanma Tarihi : Google News
GÜÇLÜ VE MUTLU BİR TOPLUM İÇİN TÜM BAĞIMLILIKLARLA MÜCADELE EDECEĞİZ
0

Yeşilay Derneği Antalya Şube Başkanı Dr. Mahmut Remzi Savaş ile beraberindeki heyet 1–7 Mart Yeşilay Haftası münasebetiyle Vali Ersin Yazıcı’yı makamında ziyaret etti.

Vali Yazıcı; “Güçlü bir toplum ve mutlu bir gelecek için tüm bağımlılıklara karşı mücadelemiz devam edecek.” dedi.

Her yıl bağımlılıkla mücadeleye farkındalık oluşturmak adına 1-7 Mart tarihleri arasında kutlanan Yeşilay Haftası kapsamında Vali Ersin Yazıcı’yı ziyarete gelen Yeşilay Derneği Antalya Şube Başkanı Dr. Savaş’a Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Remzi Akgül, YEDAM Bölge Koordinatörü Mahmut Yay, Sosyal Hizmet Uzmanı Gurbet Göster Göçen ve Şube Personeli Burcu Çevik eşlik etti. Gelen heyetin Yeşilay haftasını kutlayan Vali Ersin Yazıcı çalışmalarında kolaylıklar ve başarılar dileyerek bağımlılıkla mücadelede Yeşilay’ın ülkemizin en önemli kalkanı olduğuna vurgu yaptı.

Tüm dünya için ortak bir sorun haline gelen madde bağımlılığıyla mücadeleye kararlı bir şekilde devam edeceklerini aktaran Vali Yazıcı; “Güçlü bir toplum ve mutlu bir gelecek için akıl, beden ve ruh sağlımızı tehdit eden her türlü bağımlılıktan uzak, sağlıklı bir dünya diliyor, Yeşilay Hafta’mızı kutluyorum.” dedi.

Bağımlılıkla Mücadelede Ahenk İle Asist Yapıyoruz.

Özellikle gençleri her türlü bağımlılıktan uzak tutmak için Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Antalya’da Hedeflenen Eğitime Nitelik Kazandırma (AHENK) ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü koordinesinde Antalya’da Sağlık İçin Spora Teşvik (ASİST) projesini başlattıklarına dikkat çeken Vali Yazıcı;“ Bu projelerimiz ile gençlerimizin hem iyi bir insan olmalarını hem de kitap okumaları ve spor yapmalarını hedefliyoruz. Spor ile onları her türlü kötü alışkanlıktan uzak tutmak ve sporun getirdiği disiplin ile hayatlarını bir düzene sokmak ve başarıya koşmalarını sağlamak istiyoruz. Dezavantajı gençlerimizi bağımlılıkla tanışmadan uzak tutmak istiyoruz.

İnşallah tüm kurumlarımızın, sivil toplum kuruluşlarımızın, belediyelerimizin iş birliği Antalya’da topyekun hareket ederek gençlerimize aydınlık bir gelecek sunacağız.” ifadelerini kullandı.

Topyekun Mücadele Edeceğiz

Yeşilay Şube Başkanı Savaş ise Vali Yazıcı’ya Antalya’da yaptıkları ve yapacakları projeler hakkında bilgiler verdi. Savaş; “İlk ve ortaokul çocuklarına anne ve babalarına mektup yazdırdığımız “Beni Dinler Misiniz?” projemiz var. Projemize Serik ilçemizden başladık 5 bin öğrencimiz anne ve babasına mektup yazdı. Onların telefondan uzak durmaları, alkol ve sigarayı bırakmaları için kendi duygu ve düşüncelerini kaleme döktüler. Antalya’mızın 19 ilçesinde bu projemizi yaygınlaştıracağız.

Anne ve babalarımızı çocukları aracılığıyla bağımlılıktan uzak tutacağız. Bir diğer projemiz “Yeşil park yeşil kafe” gençlerimizi yeşil kafemizde ağırlayarak onlara sosyal ve kültürel aktiviteler sunacağız. Bağımlılıkla ilgili sunumlar yapacağız. Yeşilay konusunda bilinçlendireceğiz. Tüm Antalya genelinde “Yetişkin Eğitimi Projesi” ile de yetişkinlerimize kamu kurum ve kuruluşlarımızın personeline, esnaflarımıza, işçimize bağımlılığı anlatacağız, bağımlı bireyleri nasıl fark edebileceğimizi ve neler yapmamız gerektiği konusunda seminerler vereceğiz.

Sizlerin de desteğinizle Antalya’da bağımlılıkla mücadelede topyekûn bir farkındalık ve topyekûn bir mücadele edeceğiz. Bu konuda desteğinizi hissetmek bize güç veriyor” şeklinde ifadeler kullandı.

YORUM YAP