DOLAR 32,4371 % 0.04
EURO 34,4733 % -0.1
STERLIN 40,3583 % -0.05
FRANG 35,5347 % -0.09
ALTIN 2.488,34 % 0,21
BITCOIN 2.069.268 -6.617

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN ÖZEL BİREYLERE ÖZEL KAR SÜRPRİZİ

Yayınlanma Tarihi : Google News
MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN ÖZEL BİREYLERE ÖZEL KAR SÜRPRİZİ
0

BÜYÜKŞEHİR GETİRDİ,ÖZEL  BİREYLER KAR COŞKUSUNU DOYASIYA YAŞADI

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Engelsiz Yaşam Merkezi’nden yararlanan özel bireyleri kar sürprizi ile mutlu etti. Merkezin bahçesine dökülen karla doyasıya eğlenen özel bireyler, kardan adam yaptı, kartopu oynadı. Yüksek kesimlerde yaşamı zorlaştıran kar, Engelsiz Yaşam Merkezi’nde çocukların eğlencesi oldu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi bünyesinde bulunan Engelsiz Yaşam Merkezi üyesi özel gereksinimli bireylere kar sürprizi yaptı. Mersin’in yüksek kesimlerinde yaşamı zorlaştıran kar, merkezdeki çocukların mutluluğu oldu. Özel gereksinimli bireyler ve ailelerinin kar talebini alan merkez yetkilileri kısa sürede bu isteği yerine getirdi. Aileler ve çocuklar talebin kısa sürede yerine getirilmesinin şaşkınlığını ve mutluluğunu yaşadı.

Mutluluk çığlıkları eşliğinde kar keyfi

Kış ayları olmasına rağmen merkezde yaşadıkları için kar göremeyen özel bireyler, Büyükşehir’in özel kar sürprizi ile şaşkınlık yaşadı. Mersin’in yüksek kesimlerinde Büyükşehir ekiplerinin karla mücadele çalışmaları kapsamında kamyonlara doldurduğu 3 kamyon kar Engelsiz Yaşam Merkezi’nin bahçesine döküldü. Merkezdeki kurslardan faydalanan bireyler, bahçede karın keyfini doyasıya yaşadı. Mutluluk çığlıkları eşliğinde kartopu oynayıp, kardan adam yapan özel çocuklara zaman zaman eğitmenler ve aileleri de eşlik etti.

Dünyanın en iyi etkinliği bu diyebiliriz. Ben bu günü bekliyordum”

Engelsiz Yaşam Merkezi’nden faydalanan İhsan Efe Tektaş, etkinliği duyduğu andan itibaren heyecanla beklediğini ifade ederek, “Burada çok güzel bir etkinlik var, karla oynuyoruz. Daha önce hiç kar görmemiştim. Çok mutlu hissettim. Birazcık üzerim ıslandı. Kartopu oynadım, kardan adam yaptık annemle, bir de kaydım. Herkesi çok seviyorum, herkese teşekkür ediyorum bize bu etkinliği yaptıkları için. Bu kar eğlencesi güzel, buradaki arkadaşlarım da öyle düşünüyordur. Şu anda bayağı güzel bir etkinlik oluyor, dünyanın en iyi etkinliği bu diyebiliriz. Çok mutlu oldum. Zaten ben bu günü bekliyordum. İlk haber aldığımda bayağı bir sevinmiştim, mutlu oldum” dedi.

12 yaşındaki İrfan Oğan, ikinci kez kar gören çocuklardan biri. Arkadaşlarıyla doyasıya eğlenen Oğan, “Kartopu oynuyorum. Almanya’da kar görmüştüm, ikinci defa kar görüyorum. Kartopu oynadım, ben kazandım. 6 tane kartopu, çok yani. Kartopuyla, arkadaşımla oynuyorum. Kar yoktu, kamyon gitmiş yükseğe almış gelmiş. Güzeldi, mutlu oldum” diye konuştu.

Kar coşkusunu yoğun bir şekilde yaşadılar”

Halil Sarın, oğlu Aziz’i Engelsiz Yaşam Merkezi’ne yeni kayıt ettirdiklerini ve çok memnun olduklarını söylerken, kar etkinliğinin de çocuklarını son derece mutlu ettiğini söyledi. Sarın, “Yoğun bir kış sezonu geçirdik ama çocuklarımızı mevcut durumdan dolayı kara götüremedik. Büyükşehir’in böyle bir etkinliği düzenlemiş olması gayet olumlu. Çocuklarımız bayağı bir eğlendi. Bu tarz etkinliklerin devamını bekliyoruz. Oğlum Aziz yeni kayıt oldu. Bayağı da memnun buradan. Devamlı gelecek buraya. Kar coşkusunu da yoğun bir şekilde yaşadılar. Bu anlamda çalışanlara, ekiplere teşekkür ediyoruz” dedi. Aziz Sarın da kar görünce çok mutlu olduğunu ve heyecanlandığını söyledi.

“Aileler ve çocuklar çok güzel zaman geçiriyorlar”

Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Engelliler Şube Müdürü Abdullah Gerboğa, özel bireyler ve ailelerinden gelen kar talebi üzerine etkinliği gerçekleştirdiklerini belirterek, “Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi ekiplerimiz tarafından Arslanköy’den 3 kamyon kar Merkezimize getirildi. Aileler ve çocuklar çok güzel zaman geçiriyorlar. Aynı zamanda onlara çorba ikramımız da oldu. Gönüllerince eğlenip kartopu oynuyorlar, kardan adam yapıyorlar. Güzel bir etkinlik oldu” dedi.

Gerçekleştirilen etkinliklerin özel bireylerin mutluluğuna büyük katkı sağladığını ifade eden Gerboğa, “Çok olumlu geri dönüşler alıyoruz bu tür etkinliklerde. Sosyalleşiyorlar, birbirleri ile iletişim haline geçiyorlar. Sağlıklı gelişim gösteren bireylerin yaptığı faaliyetleri onlar da yapabiliyorlar. Daha mutlu oluyorlar. Onlar mutlu olunca biz daha çok mutlu oluyoruz” diye konuştu.

YORUM YAP