DOLAR 32,6405 % 0.38
EURO 34,8669 % 0.18
STERLIN 40,6878 % 0.01
FRANG 35,7626 % 0.31
ALTIN 2.494,19 % 0,39
BITCOIN 2.073.300 2.645

VALİ YAZICI GAZİPAŞA MUHTARLARI İLE BİR ARAYA GELDİ

Yayınlanma Tarihi : Google News
VALİ YAZICI GAZİPAŞA MUHTARLARI İLE BİR ARAYA GELDİ
0

Vali Ersin Yazıcı, Gazipaşa Muhtarlarıyla Buluşma Toplantısı’na katıldı. Bölgenin sorunları ve çözüm önerilerinin dile getirildiği toplantıda Vali Yazıcı “Halkımızın ihtiyaçlarının giderilmesi için muhtarlarımızın düşüncelerine önem veriyoruz.” dedi.

Antalya Gazipaşa’da 53 muhtarın katılımıyla Belediye Kültür Merkezi’nde düzenlenen muhtarlar toplantısına, Vali Ersin Yazıcı, Gazipaşa Kaymakamı Orhan Altun, Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, ilçe kurum müdürleri ve muhtarlar katıldı.

Muhtarlar Devletimizin Gören Gözü

Muhtarların vatandaş ile devlet arasında köprü görevi gördüğüne değinen Vali Yazıcı; “Kamu yönetim zincirinin ilk halkası muhtarlarımız, vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının ve beklentilerinin karşılanmasında, sorunlarının çözüme kavuşturulmasında olmazsa olmaz bir öneme sahip olup, mahallelerimizde devletimizin gören gözü, işiten kulağıdır. Mahallenizde zor durumda bulunan ihtiyaç sahipleri kimselerle ilgili sorumluluğunuzu unutmayın. Devlet olarak geçmişten günümüze bütün Türk Devletleri ve yöneticileri, ihtiyaç sahibi olan insanlara merhamet göstermiştir. Onlara yardım elimizi uzatmak bizlerin asli ve birinci vazifemizdir. Mahallenizde zor durumda olan, devletin yardımına muhtaç olan kişileri lütfen bize bildirin. Eğer bunu bize bildirmiyorsanız bunun vebali sizindir. Zor durumdaki vatandaşlarımızı Kaymakamlığa, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğüne veya Belediyeye mutlaka bildirmenizi istiyorum. Birinci işiniz devletin şefkat ve merhametine, devletin yardımına ihtiyacı olan vatandaşlarımızı bize bildirmenizdir.” şeklinde konuştu

Halka Hizmet Hakk’a Hizmettir

Vali Yazıcı, muhtarların devlet için önemine vurgu yaparak konuşmasına şöyle devam etti: “Sizler mahallelerinizde ki sorunları, belediyelere, kurum ve kuruluşlara taşıyarak devlet ve vatandaş arasında önemli bir aracı görevi görüyorsunuz. Mahallenizin yaşam standartlarını yükseltmek için vatandaşlarımız sizleri seçtiler. Size bir sorumluluk yükledirler. Bu çok onurlu bir sorumluluk. Halka hizmet Hakk’a hizmettir. Vatandaşlarımıza yapacağımız her türlü kolaylık bizler için büyük onurdur. Sizin sıkıntı, şikâyet ve taleplerinizi dinlemek için buradayız. Halkımızın ihtiyaçlarının giderilmesi için muhtarlarımızın düşüncelerine önem veriyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yapılan tüm işlerin takipçisi olacaklarını belirten Vali Yazıcı; “Hepimiz Antalya’mız için vatandaşlarımız için çalışıyoruz. Her işin hızlıca yapılması tabi ki en büyük arzumuz. Ama bazı işler çok hızlı olamıyor. Burası bir dünya şehri. Büyük bir şehir. Bir sürü sorun ve talep var. Bunların hepsini takip edip el birliğiyle bu sorunları çözeceğiz.” dedi.

Muhtarlara pandeminin hala bitmediğini hatırlatan Vali Yazıcı; “Mahallelerinizde aşı olmayan vatandaşlar varsa lütfen aşı olmanın önemi anlatalım. Bunu bir kamu görevi olarak görelim. Çünkü bu illetten başka türlü kurtuluşumuz yok. Günlük vaka sayılarımız yüksek ama aşı sayesinde hastanelerimizde doluluk yok. Bunu vatandaşlarımıza mutlaka anlatmalıyız.” şeklinde konuştu.

Vali Ersin Yazıcı, konuşmasının ardından toplantıda bölgenin tüm sorunlarının tek tek masaya yatırılacağını belirterek, sözü muhtarlara verdi. Muhtarları tek tek dinleyen Vali Yazıcı gelen talep ve şikayetleri not aldı.

YORUM YAP