DOLAR 32,6405 % 0.38
EURO 34,8669 % 0.18
STERLIN 40,6878 % 0.01
FRANG 35,7626 % 0.31
ALTIN 2.494,19 % 0,39
BITCOIN 2.073.300 2.645

Bakıma Muhtaç Yaşlılarımıza evlerinde verilen hizmetlerinden ücretsiz faydalanacaklar

Yayınlanma Tarihi : Google News
Bakıma Muhtaç Yaşlılarımıza evlerinde verilen hizmetlerinden ücretsiz faydalanacaklar
0

Bakıma Muhtaç Yaşlılarımıza evlerinde doktor muayenesi, pansuman, enjeksiyon, ambulans vs. hizmetlerinden ücretsiz faydalanacaklar.

Genelde büyük veye küçük belediye sınırları içinde yaşayan, hizmet almak için müracaat etmiş veya ihbar edilmiş olan, sosyo-ekonomik yoksulluk ve yoksunluk içinde bulunan, günlük yaşam faaliyetlerini tek başına sürdüremeyen hasta, yaşlı ve engelli ihtiyaç sahibi kişilere; belirli periyotlarda yara bakım hizmeti, psikolojik destek hizmeti, fizik tedavi hizmeti, kişisel bakım hizmeti ve ev temizliği hizmeti verilmektedirler…

Evde Bakıma, başvurular bireysel olarak, telefon ile arayarak, veya vatandaş ihbarı ile yapılmaktadır. Birey veya bireyler, tam açık adres, hizmeti talep ettiği kişiye ait ad soyad, hastalığına ve istediği hizmet türüne dair genel bilgiler, telefon numarası talep edilmektedir.

Alınan bilgiler ilk değerlendirme ekibine verilerek iş emri oluşturularak ihtiyaç sahibene  ziyarette bulunulur. Sağlık, temizlik, kişisel bakım, yara bakımı, fizik tedavi ve psikolojik destek  hizmetlerine göre değerlendirilen hastalar hizmetlerden bir bölümü veya tümünü alabilmektedirler…

Döşemealtı Belediyesi ile Termessos Hastanesi arasında ilçede yaşayan fiziki engelli ve 65 yaş üstü hastaların evde sağlık hizmeti alabilmesi için işbirliği protokolü imzalandı….

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç ve Özel Termessos Hastanesi Yönetim  Kurulu Başkanı Recep  Salih Tetikcan arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında Döşemealtı’nda özellikle yalnız yaşayan, fiziki engelli ve 65 yaş üstü vatandaşların evde ücretsiz doktor muayenesi, sağlık hizmeti, enjeksiyon, pansuman, hasta bakımı ve nakil ambulans hizmeti almaları sağlanacak.

Oluşturulacak çağrı merkezi aracılığıyla hastalar almak istedikleri evde sağlık ve bakım hizmeti için kayıt oluşturacak ve hiçbir ücret ödemeden tüm ihtiyaçları uzman hekim ve sağlık personeli tarafından evlerinde gerçekleştirilecek. Yine ücretsiz hasta nakil ambulansı hizmeti de hastalara sağlanarak yaşam kalitelerinin artırılması sağlanacak.

Özel Termessos Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Recep Salih Tetikcan, yaşlılık ve yalnızlığa bağlı olarak sosyal ve sağlık problemlerinin çok sık görüldüğüne dikkat çekerek, “Bu protokol ile hastalar ücretsiz olarak sağlık hizmetlerinden faydalanacak. Hastalar oluşturulacak randevu ve talep sistemiyle çok daha kaliteli ve modern sağlık hizmetinden yararlanacak” diye konuştu.

İşbirliği protokolü imza töreninde konuşan Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, “Göreve gelir gelmez tüm ilçemizde ev ev gezerek vatandaşların ihtiyaçlarını belediyeden isteklerini belirlenmesini sağladık. Bizlere bildirilen taleplerin arasında neredeyse vatandaşların tamamına yakını ilçede tam teşekkülü bir hastane olmamasından yeterli sağlık hizmeti alamamalarından şikayet ediyordu” dedi.

Bu duruma kayıtsız kalamayacağını söyleyen Başkan Genç, “İlçemize sözler verilmesine rağmen kamu hastanesinin yapılmayacağını öğrenince sorumluluk alarak kolları sıvadık. Öncelikle öz kaynaklarımızla tam teşekküllü ve Avrupa standartlarında bir hastane inşa ederek hizmete sunduk. Hastane ile yaptığımız anlaşma ile her ay hiçbir sosyal güvencesi olmayan 20 hastanın tedavilerini yaptırdık. Şimdi ise engelli, yalnız yaşayan ve 65 yaş üstü vatandaşlarımız için evde sağlık hizmetine başlıyoruz. Artık yaşlılarımız evlerinde doktor muayenesinden pansumana, enjeksiyondan ambulans hizmetine kadar bir çok hizmetten ücretsiz faydalanacak.”

YORUM YAP