DOLAR 32,5995 % 0.37
EURO 34,8313 % 0.26
STERLIN 40,6414 % 0.1
FRANG 35,8800 % 0.76
ALTIN 2.493,04 % 0,34
BITCOIN 2.125.202 5.291

OSMANİYE BELEDİYESİ’NDEN COŞKU DOLU 23 NİSAN ETKİNLİKLERİ

Yayınlanma Tarihi : Google News
OSMANİYE BELEDİYESİ’NDEN COŞKU DOLU 23 NİSAN ETKİNLİKLERİ
0

OSMANİYE BELEDİYESİ’NDEN COŞKU DOLU 23 NİSAN ETKİNLİKLERİ

Osmaniye Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayramı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının yıl dönümü dolayısıyla şehir genelinde coşku dolu etkinliklere imza attı.

23 Nisan kutlama etkinlikleri kapsamında Osmaniye Belediyesi tarafından özel hazırlanmış üstü açık otobüs, bando takımının seslendirdiği milli marşlar ve çocuk şarkıları eşliğinde şehrimizin tüm bölgelerini gezerek çocuklar ve vatandaşlara unutulmaz bir gün yaşattılar.

KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

Osmaniye Belediyesi tarafından düzenlenen 23 Nisan etkinlikleri kapsamında kortej yürüyüşü gerçekleşti. Atatürk Caddesi can sağlık kabini önünden başlayan kortej yürüyüşü masal parka kadar devam etti. Başkan Kadir Kara’nın da katıldığı kortej yürüyüşü renkli görüntülere sahne oldu. Vatandaşlarında alkışlar eşliğinde destek verdiği yürüyüşte çocuklar, ‘En Büyük Türkiye’ sloganları attılar.

BAŞKAN KADİR KARA, ‘NECİP MİLLETİN GÜZEL DEĞERLERİNİN YAŞAYABİLMESİ ADINA SİZLERE İHTİYACIMIZ VAR’

Osmaniye Belediyesi organizasyonunda düzenlenen 23 Nisan kutlama etkinlikleri masal parkta devam etti. Tüm şehitlerimiz anısına saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla ile başlayan etkinlikler Osmaniye Belediyesi 7 Ocak Halk Oyunları Topluluğu tarafından halk oyunlarının sergilenmesi ile devam etti.

Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara ise yaptığı konuşmada, “Bizim amacımız, çocuklarımızın toplumla, arkadaşlarıyla olan sosyalleşmesini sağlayabilmek, onlara geçmişten günümüze gelen oyunları ve bu oyunlarla birlikte sosyalleşebilme imkânını sunabilmek ve kendi milletinin, toplumunun, ülkesinin, şehrinin değerleriyle yaşayabilmesi ve geliştirebilmesi adına bu etkinliği düzenliyoruz. Kıymetli çocuklar, kendi varoluş değerlerimizle bütün dünyanın imrenerek baktığı bu coğrafyada her daim bu necip milletin güzel değerlerinin yaşayabilmesi adına sizlere ihtiyacımız var. O yüzden bizde Osmaniye Belediyesi olarak bu kutlamaları sürdürüyor ve sürdürmeye devam edeceğiz. Kıymetli çocuklar her zaman var olun bayramınız kutlu olsun.” İfadelerini kullandı.

Programın devamında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak, “Sevgili Çocuklar, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulması ne kadar önemliyse, onun geliştirilmesi, korunması ve sürekliliği de en az o kadar önem arz etmektedir. Bunu çok iyi bilen Atatürk “Cumhuriyeti biz kurduk, onu yaşatacak ve yükseltecek olan sizlersiniz” sözleriyle geleceğimiz için çok önemsediği çocuklarımıza ve gençlerimize ülkeyi emanet etmiş ve 23 Nisanı bayram olarak sizlere hediye etmiştir.” dedi.

Osmaniye Milletvekili Baha Ünlü ise yaptığı konuşmada; “Tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum. 102 yıl önce Atatürk’ün önderliğinde kurulan Büyük Millet Meclisi kurtuluş mücadelesi vererek bu Cumhuriyetin kurulmasını ve temellerinin atılmasını sağlamıştır. Dolayısıyla ilk unvanı Gazi Meclistir. Daha sonra Darbe girişimine de direnen Meclis gazi unvanının katlamıştır. Bu Gazi Meclisin bir üyesi olmaktan ömrüm boyu onur duyacağım. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” dedi.

Şenlikte konuşan Vali Dr. Erdinç Yılmaz ise “Şehitler Diyarı Osmaniye’miz, Milli Bayramları öyle heyecanla öyle güzel kutluyor ki Şehitler Diyarına layık oluyor. Her Bayram ayrı bir coşku ayrı bir heyecan. Bu vesile ile bizlere bu vatanı emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum. Geleceğimizin istikbali, aydınlık yarınlarımızın sahibi sevgili çocuklarımız sizler bu vatana bu kutsal bayrağa sahip çıktığınız sürece daha güçlü olacağız. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınız kutlu olsun.” dedi.

Konuşmaların ardından Osmaniye Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında düzenlenen merkez ve merkeze bağlı tüm ilkokullarda öğrenim gören öğrencilerin katıldığı ‘23 Nisan Coşkusu’ temalı resim yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Osmaniye belediyesi tarafından masal parkta düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayramı kutlama etkinliklerine Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Osmaniye Milletvekili Baha Ünlü, Belediye Başkanı Kadir Kara, il protokol üyeleri, siyasi parti il, ilçe başkanları ve yöneticileri, sivil toplum kuruluşları başkan ve üyeleri ile çok sayıda çocuk ve vatandaşlar katıldı.

MİNYONLAR MÜZİKALİ İLE COŞKU İKİYE KATLANDI

23 Nisan kutlama etkinlikleri kapsamında çocukların çok sevdiği ve ilgiyle takip ettikleri Minyonlar Müzikali Masal Park açık hava sahnesinde çocuklar için sahneye çıktı. Çocukların ve ailelerinin yoğun ilgi gösterdiği minyonlar müzikali üç seans olarak gösterilerini sundu.

YORUM YAP